Италианската паста е представена от много различни видове тествени изделия, които са в различни форми. Фетучините са едни от най-популярните форми на паста. Те представляват плоски лентички. Най-популярната рецепта за фетучини е фетучини Алфредо, които се приготвят със сос от масло, сметана и пармезан. Ето как да си ги приготвите вкъщи:
Необходими продукти:
1 пакет фетучини
1/2 чаша готварска сметана
1/2 чаша масло
1/2 чаша настърган пармезан
черен пипер
сол
2 супени лъжици магданоз
Начин на приготвяне:
Вземете една голяма тенджера, напълнете я с вода и добавете сол. Когато заври, изсипете фетучините вътре и ги сварете, както е оказано на опаковката. След като се сварят ги изцедете от водата и ги оставете встрани.
Вземете един тиган и включете котлона на средна температура. Добавете маслото и сметаната. Оставете на котлона, докато маслото се разтопи и сметаната се нагорещи. Поръсете с пармезан отгоре и със сол и черен пипер. Ако сосът е прекалено гъст, можете да добавите малко от водата, в която сте сварили фетучините.
Свалете соса от котлона.
Сервирайте малко от фетучините, обилно поляти със сос и гарнирани с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |