7 "една лъжица" трикове за по-бързо отслабване

7 "една лъжица" трикове за по-бързо отслабване

Нещото, което ви пречи да отслабнете или забавя процеса може да се побира в едн супена лъжица. Отслабването изисква много усилия, но не винаги е толкова разочароващо. Ще ви споделим няколко неща, които забързват метаболизма и само една супена лъжица от тях може да ви помогне да отслабнете. 

1. Ябълков оцет за балансиране на кръвната захар

Всички знаем, че можем да почистваме дома си с ябълков оцет, но има причина, поради която знаменитости като Кейти Пери са влюбени в него. Ябълковият оцет засилва усещането за ситост, което ви прави по-малко склонни да ядете между храненията и също така е пълен с пробиотици. Той е ефективен и за балансиране на нивата на захарта в тялото ви. Той съдържа между 5-6% оцетна киселина, което помага да се стабилизират нивата на кръвната ви захар. 

Този навик е мноог лесен, просто добавете 1 лъжица оцет в една чаша вода и я изпийте.

2. Джинджифил за пасивно изгаряне на мазнини

Когато искаме да отслабнем, искаме да се отървем от мазнините, без да губим мускулна маса или вода. За това джинджифилът е кралицата. Джинджифилът има нещо, наречено термогенен ефект върху тялото, което означава, че подобрява кръвообращението, което води до малко повишаване на телесната температура. Ето защо джинджифилът е толкова добра стратегия, защото термогенният ефект подобрява и усилва храносмилането ви по такъв начин, че да изгаряте калории без много усилия.
За да включите джинджифила в диетата си, можете да пиете чай от джинджифил или да го добавяте в ястията си.

3. Използвайте кокосово масло за борба с натрупаните мазнини в тялото си

Кокосовото масло е съставено от мастни киселини, които не се съхраняват в тялото ви като натрупана мазнина, но също така забързват метаболизма ви. И тъй като бързият метаболизъм увеличава способността ви да изгаряте мазнини, той също помага да отслабнете.
Можете да замените обикновеното олио с кокосово масло за по-здравословно хранене. Можете също така да го добавите във вашата овесена каша, сладкиши, ястия и т.н. 

4. Гответе с куркума, за да предотвратите натрупването на мазнини

Една от най-обичаните подправки на главните готвачи по света- куркумата- също е вашият съюзник, когато става въпрос за загуба на тези излишни килограми. Точно като джинджифила, куркумата ви помага да отслабнете поради термогенните свойства, увеличава телесната температура и забързва метаболизма, което ви помага да изгаряте мазнините и да се отървете от мазнините, които сте натрупали в части от тялото си. Куркумата е малко чудо, което предотвратява натрупването на мазнини в тялото ви.
Можете да я добавяте на почти всяко ястие. 

5. Заменете захарта с мед, за да контролирате желанието си за сладко

Медът може да ви помогне да увеличите загубата на тегло, защото той има ефект върху апетита ви. Ако обикновено ви се яде захар, заменете го с мед- това ще ви помогне да контролирате тези желания за храна. Захарта увеличава глада, дори ако тялото ви наистина не се нуждае от храна. Медът обаче регулира апетита ви и ви кара да се чувствате сити.
Можете да замените захарта с мед изцяло, дори в кафето.

6. Ленено семе за потискане на апетита

Невероятно е какво може да направи супена лъжица ленено семе, за да помогне за загубата на тегло. Тази суперхрана е изключително богата на фибри, което ще балансира апетита ви и ще ви помогне да се чувствате сити до следващото си хранене. То помага също така да се забърза метаболизма ви, да имате по-добро храносмилането и по-добро движение на червата. 

7. Балансирайте метаболизма си с чиа

Тази суперхрана е пълна с фибри. Яденето на 2 супени лъжици чиа ще означава, че вече сте консумирали 40% от необходимия Ви прием на фибри. Това ви дава енергия, активизира метаболизма ви и регулира работата на червата ви. Тя също така е пълна с протеини, които, подобно на фибрите, ви помагат да отслабнете естествено, защото високият протеинов прием намалява апетита ви.
Можете да включите семена от чиа във вашата диета по много начини. Можете да я добавите почти във всяко нещо, което хапвате.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay