Активните хора имат по-здраво сърце

Движението е здраве

Активните хора имат по-здраво сърце

Със сигурност знаете, че спортът осигурява здраве и дълголетие. Сега вече има и научно обяснение на тази теза, което се основава на американско изследване, цитирано от Ройтерс. То проследява ефекта на редовните физически упражнения върху масата на сърцето и прави важни изводи за зависимостта между спорта и човешкото здраве.

 

Редовното физическо натоварване при възрастни хора съхранява еластичността на сърдечния мускул и сърцето е в по-добро състояние, отколкото при млади хора в добро здраве, но със заседнал начин на живот. И тук не става дума за усилени упражнения, а за елементарно поддържане на добра форма.

 

Когато човек не спортува, масата на сърцето му намалява с всяко изминало десетилетие. Едно от нещата, които характеризират стареенето, е именно загубата на мускулна маса. Отгоре на всичко, атрофиращият сърдечен мускул е по-слаб, а това неминуемо има своето влияние върху здравословното състояние на организма.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.04.2011|15:19
Наистина е много полезно за хората със заседнал начин на живот да спортуват. Аз съм по цял ден на компютър и два пъти в седмицата ходя на народни танци, а когато имам възможност си правя дълги разходки. Определено от както ходя на танци се чувствам много по-добре.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay