Пуешкото месо обикновено е ниско на мазнини, особено ако се предпочитат бели части като гърдите без кожа. Това го прави подходящ източник на леки протеини. То съдържа витамини от група B, които подпомагат метаболизма, както и минерали като цинк, желязо и селен.
Затова днес ще ви покажем как да се насладите на пуешко пържено със зеленчуци.
Необходими продукти:
500 г пуешко месо, нарязано на кубчета
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 червена чушка, нарязана на ивици
1 зелена чушка, нарязана на ивици
1 морков, нарязан на тънки колелца
Сол и черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка паприка
1 чаена лъжичка сушен босилек (по избор)
1/2 чаена лъжичка сушен риган (по избор)
Начин на приготвяне:
Нагрейте зехтина в голяма тиган на средна температура. Добавете нарязания лук и чесън и ги задушете до мекота. Добавете пуешкото месо и го запържете до златисто.
След това добавете чушките и моркова. Продължете да готвите, докато зеленчуците станат меки, но все още сочни. Посолете и добавете пипер на вкус, след което прибавете и паприката. По желание, добавете и сушени билки като босилек и риган. Разбъркайте добре и продължете готвенето за още няколко минути.
Сервирайте пуешкото пържено със зеленчуци с картофено пюре, киноа или друга предпочитана гарнитура.
0 | 0 |