Видеогрите изострят апетита на момчетата

Видеоигрите карат момчетата да огладняват

Видеогрите изострят апетита на момчетата

Всеки час, прекаран в играене на видеоигри кара момчетата тийнейджъри да ядат повече през остатъка от деня, съобщава Ройтерс.

 

Това сочи ново проучване, в което участвали 22 юноши с нормално тегло. Според него момчетата ядат повече, ако преди хранене, вместо да си почиват, са играли на видеоигри.

 

Средно момчетата приемат допълнително 163 калории на ден, ако прекарват време пред видеоигрите, сочат учените. Точно какво означава това за линията на момчетата, все ще не е ясно.

 

"Ние не виждаме да има повишаване в глада", обяснява ръководителят на изследването Жан-Филип Чапът от Eastern Ontario Research Institute в Отава, Канада.

 

По думите му нито момчетата усещат повече глад, нито пък нивото на хормоните на апетита им изглежда засегнато, след като са играли.

 

Вместо това учените смятат, че става дума за "ефект на психичния стрес", който кара мозъка да иска да консумира повече храна като "награда".

 

За целта на изследването момчетата прекарали 2 дни в изследователска лаборатория. Единият ден те играли на видеоигра един час след обяд, а на следващата сутрин си почивали преди да дойде време за обяд. След това били изпратени вкъщи и трябвало да запишат всичко, което ядат през останалата част от деня.

 

От резултатите става ясно, че тийнейдържите, изразходвали повече енергия на видеоигрите, отколкото докато си почивали. Тяхната храна обаче съдържала много повече калории от изразходваните, добавяйки нови 163 калории.

 

Според учените въпросът е там, че децата прекарват много повече от един час на ден пред игрите и консумират повече висококалорични и вредни храни.

 

Затова изследователите съветват все пак родителите да ограничат достъпа на децата до игрите, като ги мотивират да правят повече физически упражнения и да спортуват.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay