5 неща, които трябва да правите следобед, ако искате да отслабнете

Създайте си тези навици и ще постигнете целта си за нула време

5 неща, които трябва да правите следобед, ако искате да отслабнете

В допълнение към големите промени, като консумиране на повече плодове и зеленчуци, изключване на захарта и интензивните тренировки, има някои дребни промени в навиците, които можете да направите, за да отслабнете по-лесно и бързо. Всъщност нещата, които правите ежедневно и за които дори не се замисляте, могат да подкопаят здравословното хранене и тренировките.

Добрата новина е, че изключването на някои стари навици и създаването на някои нови, може да ви помогне да се справите с излишните килограми бързо. Добавете тези 5 навика към следобедната си рутина:

1. Вслушвайте се в тялото си

Ако сте гладни, по-добре е да хапнете нещо, вместо да игнорирате глада си през целия ден, защото по този начин огладнявате още повече и в края на деня има вероятност да преядете. Хапвайте нещо леко и малко, когато огладнеете, за да избегнете среднощното опустошаване на хладилника.

2. Забравете за "само една хапка", "това е прекалено вкусно" или "това е просто сладолед, не е храна"

Не трябва да започвате да ядете, само защото храната е пред вас. Въпреки че става въпрос само за една малка хапка или един малък сладолед, това са излишни калории. Ако през целия ден хапвате различни вкусни, но вредни неща, няма начин да отслабнете. В повечето случаи става въпрос за навик, а не за глад.

3. Движете се

Сутрешните тренировки са страхотни, но не са напълно достатъчни. Ако направите една хубава тренировка сутрин и след това седите през целия ден, ефектът от нея ще се загуби. Старайте се поне да вървите през деня. Разбира се, повечето от вас нямат достатъчно време, за да тренират пак следобед, но дори прибирането от работа пеша, е напълно достатъчно.

4. Пийте повече вода

Хората подценяват значението на водата и не са наясно какво причинява на тялото ни недостатъчното пиене на вода. Не забравяйте винаги да оставяте бутилка вода до себе си на бюрото. Освен че е изключително полезна за организма, водата намалява и апетита. Така че вместо да хапнете нещо сладко следобед, по-добре изпийте няколко чаши вода. Водата забързва метаболизма. Оптималното количество вода на ден за една жена е 2,7 литра.

5. Правете интервални тренировки

Когато отидете да тренирате, правете интервални тренировки с висока интензивност. Редуването на тренировки с висока интензивност с периоди за възстановяване и тренировки с нисък интензитет увеличават изгарянето на мазнините.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay