Антиправила, които всички трябва да спазваме при диетите

Диетични закони, които да нарушим

Антиправила, които всички трябва да спазваме при диетите

Както всички знаем, съвършенството е малко надценявана концепция, особено когато става дума за диети. Замислете се: създаване на тонове правила или следване на стриктен план до последния въглехидрат и калория е сложно, обезсърчаващо и честно казано обикновено води до бедствена диета.

Причината: да бъдеш перфекционист в спазването на диета значи да си под девиза "всичко или нищо". Животът просто не благоприятства такъв тип стриктно отношение към храненето.

Когато и да започнете нов режим за сваляне на килограми е нормално да искате да спазвате стриктно правилата, защото искате резултати. Опитайте тези антиправила за интересна смяна на метода:

 

Не започвайте в понеделник

Според проучване проведено от Браян Уонсинк – диетолог и дипломиран психолог, 46% от хората твърдят, че последният им опит да започнат нова диета е започнал в понеделник сутринта. Проучването му сочи, че до вторник вечерта 31% от ентусиастите вече са се отказали.

Започването на диета от понеделник ви оставя с усещането, че през събота и неделя е последното ви ядене. Казвате си: "ще ям каквото си поискам, защото това е последният път, в който ще мога да ям вредни неща. От понеделник вече ще съм стриктна."

Ако обаче се окаже, че новият ви режим не е задоволителен, гладът и волята ви може да ви изиграят лошата шега, като се отдадете на тях поради натрупан стрес или предменструален синдром, например.

 

Не бъдете мъченик

И вие ли асоциирате къркорещ стомах, раздразнителност и лишаване с диета? Ясен сигнал, че диетата ви не е ефективна е ако тя е прекалено трудна за поддържане. Теоретично, начина, по който се храните по време на диета би трябвало да стане начин, по който ще се храните цял живот. Поради тази причина е добре да си съставите хранителен режим, който е лесен и ненатоварващ за дълго спазване.

 

Обичате пица на пещ? Хапнете си

Най-добрият начин да контролирате някои желания е като им се отдавате от време на време. Без вина, просто като част от диетата. Ние взимаме стотици решения на ден относно това как да се храним и няма как да изпълним всички перфектно. Трябва да си отстъпите малко пространство.

 

Освободете духовете от изминали диети

Нормално е да изпитвате вина и неудобство от диети, които сте започвали преди и сте зарязвали много преди да постигнете желаните резултати. Добра идея е, преди да се захванете с нов режим да помислите за причините, поради които последният не е проработил. Повечето хора, които се подлагат на диети, обвиняват за предишните си провали конкретни храни, които са си позволявали. Ако се замислят обаче по-дълбоко, ще открият, че проблемът не е в самите храни, а в начина, по който са ги яли. Тайно, гузно, бързо или в следствие на нерви и стрес или дори самота.

Изходен пункт за човек, който е перфекционист в спазването на диета може да бъде фокусирането върху хапването на всички храни, но умерено.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay