Защо са опасни фитнесите според експерт?

Защо са опасни фитнесите според експерт?
Pexels

Фитнес клубовете  представляват огромна опасност поради вероятността от наранявания. Причината е  грешен подход  на  треньори , сподели  лекарят  по рехабилитация и фитнес експерт  Леля Савосина  пред онлайн изданието "Московска област днес". Според нея  най-честите наранявания  на такива места са наранявания на  гръбначния стълб, раменете и коленете.

"В повечето фитнес зали треньорите не вземат предвид здравната група на клиента, наличието на хронични заболявания и не диагностицират опорно-двигателния апарат, което трябва да се направи. Всеки има различно състояние на стойка, здраве и собствено ниво на физическа подготовка", отбеляза Савосина.

Тя добави, че в съвременното общество  липсва и култура на трениране  с различни нива на интензивност, което също води до травми във фитнеса. Така че през първите два до три месеца на тренировка хората трябва да правят само  леки упражнения , защото  физическото претоварване вреди на тялото.

Освен това много  треньори  са  слабо образовани . За такава работа е необходимо висококачествено обучение по теория и практика. Това ще даде възможност да се обучават различни хора, съобразявайки се с тяхното ниво на здраве, заключи Савосина.

По-рано фитнес треньорът Светлана Бутова каза, че позата на дървото от йога е най-доброто упражнение за поддържане на  здрави колене . Според нея упражнението ви позволява да избегнете  деформация на костите  и да се отървете от сковаността на движението и болката. В допълнение, тази поза подобрява функционирането на нервната система и укрепва долната част на тялото.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay