Какво може да се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по авокадо на ден в продължение на 30 дни

Какво може да се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по авокадо на ден в продължение на 30 дни

От защита на очите и засилване на имунната система до защита на тялото срещу ракови клетки. Няма значение дали го ядете в салатата си, смутита, дипове или по друг начин - не може да се отрече, че авокадото е толкова вкусно, колкото и полезно за тялото ви.

Ето какво може да се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по авокадо на ден в продължение на 30 дни:

1. Бъбреците ви може да работят по-ефективно

Авокадото е богато на калий, така че ако имате някакъв проблем с бъбреците, може да искате да включите този плод във вашата диета. Проучванията са доказали, че редовното ядене на авокадо е здравословен начин за подобряване на бъбречната функция.

2. Дъхът ви може да стане по-свеж

Ако търсите естествен освежител за устата, време е да помислите за авокадо. То има висока антибактериална активност и яденето по едно на ден може да премахне бактериите от устата ви и да я почисти.

3. Може да подобри зрението ви

Яденето на едно прясно, средно голямо авокадо на ден води до по-добра работа на очите. Това се случва, защото авокадото може да помогне за увеличаване на нивата на каротеноиди в тялото ни, като работи като антиоксидант и противовъзпалително средство.

Какво може да се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по авокадо на ден в продължение на 30 дни

4. Може да засили имунната ви система

Ако настивате по-често, отколкото бихте искали, може би вашата имунна система иска повече внимание. За щастие, някои компоненти на авокадото могат да укрепят имунната система и да потиснат вирусите и други инфекции.

5. Може да понижи кръвното ви налягане

Ако страдате от високо кръвно налягане, авокадото може да бъде най-големият ви съюзник. Високото  съдържание на калий и лутеин подобрява състоянието при съдови заболявания и увеличаване на липидите в нашите тела.

6. Вашият черен дроб може да функционира по-ефективно

Черният дроб регулира повечето химически нива в кръвта ни и е много важно той да бъде здрав и да работи правилно. Съобщава се, че яденето на авокадо може да помогне за намаляване на увреждането на черния дроб, така че добавянето на този плод към вашата диета е добър избор.

Какво може да се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по авокадо на ден в продължение на 30 дни

7. Може да отслабнете по-лесно

Прекомерното наддаване на тегло и затлъстяването е световен проблем. Въпреки че е важно първо да обсъдите това с професионалист, е доказано, че авокадото може да помогне за намаляване на теглото. То повишава ситостта и има положително въздействие върху червата.

8. Можете да получите допълнителна защита от рак

Въпреки че знаем, че здравословната и добре балансирана диета може да предотврати някои видове рак, авокадото също може да помогне. То има цитотоксични свойства, което означава, че авокадото може да убива канцерогенни клетки и да предотврати развитието на това заболяване.

9. Може да накара кожата ви да заблести

Можете да го изядете или да го нанесете директно върху кожата. Няма значение как използвате авокадото за неговите ползи за дермата - този плод е силно препоръчителен за здравето на кожата. Неговите каротиноидни свойства могат да помогнат за защита от ултравиолетови лъчи, което води до по-младо и блестящо лице и тяло.

Какво може да се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по авокадо на ден в продължение на 30 дни

10. Нивата на холестерола и триглицеридите може да намалеят

"Едно авокадо на ден може да задържи холестерола", твърдят експерти от Харвардския университет. То има високо количество фибри, мононенаситени мазнини и растителни стерини, което води до намаляване на вредните нива на холестерола.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay