Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да ядете сол

Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да ядете сол

Много от нас са се фокусирали върху консумирането на по-малко сол и в някои случаи са я пренебрегнали напълно, защото солта се счита за вредна за нашето здраве. Е, това не е съвсем вярно, защото солта е важен електролит, който помага на тялото ни да работи нормално. Ако сте решили да избягвате солта, уверете се, че не я премахвате напълно и се опитайте да разберете как тялото ще реагира на тази нова промяна.

Днес ще споделим с вас ефектите от ниското съдържание на натрий в храната ни.

Започвате да качвате килограми

Йодираната сол е важна за хормоните и ако напълно изключите приема ѝ, източниците ви на йод ще бъдат ограничени. В резултат на това може да започнете да наддавате на тегло, да имате подпухнало лице, суха кожа и да изпитвате мускулна слабост и умора.

Влошено сърдечно състояние

Доказано е, че диетата с ниско съдържание на натрий предлага много ползи, особено за хора със сърдечни проблеми. Но това може да не е така за всеки, особено ако сърцето ви е в перфектно здраве. Има проучване, което показва, че когато ядем по-малко, а също и твърде много сол, това може да влоши сърдечното състояние.

Може да увеличи инсулиновата резистентност

Проучвания показват, че когато не получаваме достатъчно натрий, това може да повлияе на инсулиновата ни резистентност. Това означава, че тялото ни няма да реагира добре на инсулин и може да доведе до по-висока кръвна захар.

Дехидратация

Когато нивата на натрий в кръвта паднат драстично, може да изпитате симптоми, които са много подобни на дехидратацията като сухота в устата, замайване, постоянна жажда и рядко ходене до тоалетната.

Гадене

Неяденето на сол може да има голямо влияние върху нивата на холестерола, което може да засегне сърцето ви. Един от симптомите, които може да изпитате, е гадене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay