Може да качите до 2,5 килограма по време на менструация

Не си внушавате

Може да качите до 2,5 килограма по време на менструация

Да, килограмите варират по време на месечния цикъл. Някои жени могат да качат до 2,5 килограма по време на менстрауация. Всъщност, не е толкова страшно, колкото звучи, тъй като това е предимно теглото на водата, която задържате по време на ПМС. Преди и по време на менстрауцията, тялото ни задържа много вода, която обаче след това изчезва. Това обаче не прави качването на килограми по-малко досадно. 

Ето и на какво точно се дължи това качване на килограми: 

Хормоните ви са виновни

Женският полов хормон естроген достига своя връх по време на втората част на менструалния цикъл, точно преди менструацията. Високите нива на естрогена водят до задържане на течности в тялото, което ви кара да се чувствате подути и съответно теглото ви да се увеличини с няколко килограма. Добрата новина: Нивата на естроген спадат, когато започне менструацията, така че ще почувствате известно облекчение точно когато започнете да изпитвате менструалните болки. Спорен въпрос е кое от двете е по-добре...

Другият хормон, който играе роля е прогестеронът. Нивата на прогестерон скачат през втората половина на цикъла, което води до задържане на вода, чувствителност на гърдите, а понякога и качване на тегло. 

Ядете повече и ви се дояждат различни неща 

Едва ли има жена, на която й се дояжда броколи по време на менструацията. Обикновено искаме или нещо солено или нещо много шоколадово. Но солените и сладките храни определено не са това, от което имате нужда. Тези храни причиняват още повече задържане на вода, което вече установихме, че е виновникът за качване на килограми. Ако ядете само такива неща, има голяма вероятност тези килограми да не изчезнат, когато дойде менструацията ви. 

В този период от месеца не ни се спортува особено много

Чувстваме се мързеливи, подути и изморени. И въпреки че спортуването е последното нещо, което ви се прави, е много добра идея да спортувате, защото така може и да ви се размине качването на килограми. 

Пиете повече кафе от обикновено (заради умората)

Много е изкушаващо да пиете кафе, защото се чувствате супер изморени. Но голямото количество кафе води до подуване на корема, дискомфорт, а и допринася за задържането на вода. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay