Топ 5: Храните, които вредят на мозъка

Внимавайте с какво се храните!

Топ 5: Храните, които вредят на мозъка

Спазването на хранителен режим, в това число ограничаването на някои храни, често се прави с цел намаляване на теглото. Важно е да знаете, че трябва да внимавате при избора на храна не само заради фигурата си. Изборът на някои храни може да нанесе сериозни поражения върху мозъка, особено ако ги консумирате без мярка.

Приготвили сме ви списък с пет храни, които нанасят вреда на мозъка. В минимални количества те не могат да нанесат големи поражения. Най-важното е да не прекалявате с която и да е от тях.

1. Тофу (соя)
Спорът за ползите и вредите от соевите продукти продължава вече повече от десетилетие, но според последно проучване, публикувано в списание Dementia and Geriatric Cognitive Disorders, е установена връзка между високия прием на тофу и соеви продукти и повишения риск от когнитивно увреждане и загуба на паметта.

2. Натриев хлорид (готварска сол)
Наясно сме с отрицателното въздействие на натриевия хлорид върху кръвното налягане, но със сигурност ще останете изненадани, когато научите, че високият му прием, в комбинация със слабата физическа активност, има отрицателно въздействие върху мозъка!

Пълният списък с 5-те храни, нанасящи вреди на мозъка, ще откриете във fitwell.bg!

10 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay