За имунната система

Природата е най-добрият лечител

За имунната система

Неприятните сезонни болести ни причакват зад всеки ъгъл. Телевизионният ефир е препълнен с реклами за лекарства, успокояващи симптоми на различни заболявания. Но няма по-добър имуностимулатор от природата. Затова, ако в момента сте здрави, има някои храни, които може да използвате като превантивна мярка. Организъм, който не страда от недостиг на витамини, може да се справи с всякакви вируси.

Зеленчуците и плодовете трябва да са приоритет във вашето меню не само през лятото. Тежките зимни храни в повечето случаи са и вредни. Ето защо, обърнете се към пресните продукти и стабилната имунна система.

Грейпфрут
Този плод е пълен с витамин C и консумацията му е чудесен метод да се справите с настинките. Останалите цитрусови плодове също притежават това витаминозно качество, но грейпфрутът дава и още. Той предпазва от възпалителни процеси и има положителна роля при превенция на тумор.

Кестени
Единствените ядки, които съдържат витамин C, са чудесен избор за зимните дни. Те ще ви бъдат верен другар в борбата с настинките и вирусите. Те са източник и на витамин В, магнезий, цинк, калций и мед, пък и не съдържат холестерол. Диетичните фибри са основни в тяхната структура. Кестените са оптимален избор за хора, които искат да свалят килограми, както и за онези, които имат сърдечни проблеми.

28 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay