Класически сос Бешамел

Класически сос Бешамел

Бешамел е един от основните 5 соса във френската кухня. Този сос може да се използва като основа и след като се прибавят различни неща към него, той се превръща в друг сос. Бешамелът е много подходящ за паста и лазаня, както и за още много ястия. Обикновено се прави с бял пипер, за да се запази белия цвят, но ако нямате нищо против черни петънца в соса, можете да използвате и черен пипер. 

Необходими продукти:

2 ч. мляко

4 с. л. масло

1/3 ч. брашно

сол

бял пипер

Начин на приготвяне:

В малка тенджера на среден огън, затоплете млякото. Не е необходимо да заври, но трябва да се затопли.

В друга тенджера разтопете маслото. След като маслото се разтопи напълно, поръсете брашното отгоре и разбъркайте до гладка смес. Оставете го да се готви, докато леко потъмнее за около 1 минута. 

Докато разбивате, много бавно изсипете мляко в тигана и продължете да разбивате, докато се разтвори напълно. Продължете да готвите, докато разбърквате енергично, докато сместа стане гладка и гъста, 2 до 3 минути. Свалете от огъня и подправете със сол и черен или бял пипер.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay