Кои напитки ще ви помогнат за по-качествен сън

Кои напитки ще ви помогнат за по-качествен сън

Тъй както има много храни, които могат да ни помогнат да заспим по-лесно, така има и много напитки с успокояващ ефект, които биха ни помогнали да получим качествените няколко часа сън, от които така се нуждаем. 

Освен това тези напитки имат и друг положителен ефект – могат да допринесат за достигането на идеалното тегло.

Ако всяка вечер се въртите в леглото, а торбичките под очите ви са станали толкова тежки и видими, вземете предвид нашите предложения за успокояващи напитки.

  1. Чай от лавандула. Това е една от най-добрите напитки, когато става въпрос за заспиване. И отговорът защо това е така е очевиден. Лавандулата е растение, известно със своя уелнес ефект и способността си да успокоява нервната система. И подобно на подушването на етерично масло от лавандула, отпиването на чай от лавандула може да успокои неспокойния ви ум и да ви предразположи към сладки сънища.
  2. Чай от маточина. Това е друга билка, известна с успокоителните си качества. Проучвания предполагат, че маточина в комбинация с валериана може да помогне за намаляване на безсънието.
  3. Валерианов чай. Коренът на валерианата се използва от десетилетия за способстване на лесното заспиване. Въпреки че някои експерти и досега оспорват успокоителните му качества, отчитайки ги на плацебо ефекта.
  4. Чай от лайка. Освен да ви помогне да се отпуснете и да забравите за напрегнатия ден, чаят от лайка благоприятства състоянието на кожата ви – прави я по-чиста и сияйна, спомага изхвърлянето на токсините от кожата.
  5. Прясното мляко. Независимо дали е краве, овче или козе, затопленото прясно мляко е страхотен вариант. Не е препоръчително то да е подсладено, защото така ще постигнете обратния ефект. Захарта активизира организма ви и ще възпрепятства лесното заспиване. Можете да добавите и щипка канела в чашата си, ако сте почитатели на здравословната подправка.
  6. Ако постите или имате непоносимост към лактоза, изберете прясно мляко на растителна основа. Без значение дали ще е от бадеми, коноп, овес или други. Тези млека са богати на аминокиселини и фибри, които ни правят по-здрави. Отново се уверете, че растителното мляко няма да съдържа допълнителни подсладители.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay