Повечето домакини замразяват някои продукти, за да могат да ги използват тогава, когато им се наложи. Важно е да знаете, че има храни, които няма проблем да замразявате, но има и такива, които губят своите свойства, след като минат през фризера.
Предлагаме ви списък от 6 храни, които никога не трябва да замразявате.
1. Богати на вода зеленчуци
Такива са например зелената салата, целината, марулята, краставиците, репичките и кресонът. Те не са подходящи за замразяване, защото при размразяването се разкъсват клетъчните стени, които изграждат тяхната структура. Изключение правят доматите, които са подходящи за замразяване, но след това трябва да ги използвате само с цел готвене.
2. Цели яйца
Яйцата заедно с черупката не са подходящи за замразяване, тъй като при замразяването се пропукват и образуват опасни бактерии. Ако наистина искате да замразите яйца, първо трябва да ги обелите, след това да ги сложите в подходящ съд и чак тогава да ги замразите.
Кои са всички 6 храни, които никога не трябва да замразявате, ще разберете във fitwell.bg!
0 | 2 |