И след този ден нататък красотата започва да вехне

Красотата "увяхва" на този ден

И след този ден нататък красотата започва да вехне

Когато сме малки, нямаме търпение да пораснем. Обличаме роклята на мама, която се влачи по земята, но като пропуснем тази подробност, е, ние сме като нея! Мечтаем да се превърнем в уверени и красиви жени, които се разхождат със своите 10-сантиметрови токчета, омаяни от динамиката на ежедневието. Козметичните кремове и всички продукти с надпис +30 са ни напълно непознати, но един ден всяка една от нас се запознава с тях.

 

Двадесет години по-късно на нощното шкафче стои въпросният магически крем, а на етажерката в банята няколко продукта от неговото семейство. Всички те, закупени с цел да забавят следите, които оставя времето и по някакъв тайнствен начин да запазят младостта ни. Но защо всъщност ни е нужно да попадаме в тази клопка? Толкова ли е грешно да остарееш без да се опитваш всячески да спреш процеса?

 

Слоан Кросли, 43-годишната авторка на Wmagazine, си задава същия въпрос, удивена от желанието на милиони жени по света да запазят младостта си вечно. Тя се интересува коя е най-страшната възраст, която жените намират за истински знак, че са остарели и каква всъщност е причината да смятат така. След известни проучвания по въпроса, Слоан попада на точните отговори, намерени в мащабно японско изследване.

 

"Стари сме на 35 години и 9 седмици!", гласи въпросното проучване. Ако се чудите кога точно е това... 33 дни след като отпразнувате 35-тия си рожден ден. Точно на следващия ден следите на времето нанасят своя удар, но това съвсем не е всичко! От този ден нататък, ежедневният стрес нанася своята вреда още по-силно на кожата. Теоретично, можем да се спасим от несъвършенствата по кожата и бръчките, но само ако водим напълно спокоен и хармоничен живот.

 

Самото проучване е направено от козметичната компания SK-II, а до резултатите е достигнато чрез специални изследвания. Не можем да бъдем сигурни обаче, дали това не е поредният маркетингов трик или наистина съществува доза истина в твърдението.

 

Темата за личното възприятие е нещо субективно, факт. И 35-те години за една жена могат да бъдат 29-те за друга. Може би най-добрият начин да се справим с остаряването е първо да го приемем като нещо съвсем нормално, нещо неизбежно, което очаква всеки човек на тази планета. Или може би да се замислим за това, което е важно за човека в огледалото... това, което не е видимо за очите?

 

 

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.04.2011|17:07
Не е важно на колко години си, а на колко се чувстваш! Има много жени, които на 50 изглеждат като на 30 и обратно. Всяка жена обаче, когато мине 30-те си мисли, че вече е остаряла, но всъщност не е така. Четох преди време една статия, в която пишеше, че една жена е най-красива и привлекателна за мъжете именно в тази възраст. Така, че дами не се отчайвате, живота тепърва започва.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay