Пастата е едно от най-лесните и бързи ястия, които можем да си приготвим. Броколите, от друга страна, като че ли ни се струват пипкави за готвене, но в същото време са сред най-полезните за здравето зеленчуци. Богати са на витамините С, В5, В9 и про-витамин А, както и на минералите: желязо, фосфор, магнезий и калий.
Екипът на Jenite.bg реши да ви предложи една рецепта, в която италианското изкушение и зеленото растение са двете основни съставки.
Необходими продукти:
1 пакет паста (формата на макароните е в зависимост от личните ви предпочитания)
4 ч.ч. броколи на розички
4 с.л. краве масло
1 ч.ч. настърган кашкавал или пармезан
1 с.л. сол
пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте броколите и ги накъсайте на розички.
Сложете вода в тенджерата, добавете сол и оставете да заври. Изсипете броколите и пастата, като подчертаваме, че макароните могат да бъдат в различни форми. Всичко зависи от визуалните ви предпочитания.
Продуктите се оставят на котлона до сваряване. Пастата и броколите се отцеждат, като от се оставя 1 ч.ч. от водата, в която са се варили.
Маслото се разтопява на лек огън и към него се добавя останалата вода, както и настърганият кашкавал или пармезан.
Всички продукти се смесват, овкусяват и разбъркват добре.
Разпределят се на порции.
5 | 0 |