Есента трайно се настани у нас, а с нея дойдоха и по-хладните дни, пъстрите листа по улиците и тоталната смяна на гардероба.
Ние обаче ще обърнем внимание на типичните за сезона плодове и зеленчуци. Или плодови зеленчуци, каквато е тиквата.
Представяме ви една лесна рецепта за тиква с ориз, която ни споделиха колегите от Kulinar.bg.
Необходими продукти:
150 гр ориз
200 гр тиква
½ гл. кромид лук
2 домата
25 гр масло
100 гр кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го задушете в част от маслото. Прибавете ориза, като го запържите за около 3-4 минути. Добавете гореща вода и оставете да ври 15 минути.
Добавете нарязаната на кубчета тиква и изчакайте да се свари, като намалите леко мощността на котлона.
Обелете доматите, нарежете ги и ги запържете (или задушете) в отделен съд. Когато са готови, ги добавете към ориза и тиквата.
Когато ястието е готово, настържете кашкавала. По желание може да поръсите и с магданоз.
3 | 0 |