В разгара на "патладжанения" сезон, няма как да не споделим с вас една рецепта, включваща симпатичния син зеленчук. Или синчук.
Попаднахме на една рецепта, която включва не само патладжани, но и гъби, домати и други свежи съставки, идеални за лятното ни меню.
Най-хубавото е, че се приготвя лесно и бързо в микровълнова фурна. Как точно, вижте рецептата, която научихме от Kulinar.bg.
Необходими продукти:
½ кг патладжани
1 глава кромид лук
20 мл олио
1 скилидка чесън
250 гр гъби
350 гр домати
20 мл доматено пюре
150 мл кисело мляко
1 яйце
20 гр сирене
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги подредете така, че да изтече горчивия сок.
Подредете ги в подходящ съд и ги сложете в микровълновата фурна за не повече от 4 минути.
В отделен съд сложете лука и олиото и задушете за 3 минути. Добавете чесъна, гъбите, доматите, доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус. Отново сложете във фурната, този път за около 5 минути.
В трети съд подредете патладжаните и ги залейте с гъбената смес. Разбийте яйцето, заедно с киселото мляко и добавете към ястието. Поръсете със сирене и печете за около 20 минути. Накрая посипете с пресен магданоз.
Можете да сервирате ястието със свежа салата по ваш избор.
14 | 0 |