Топлите крем-супи са чудесен избор за студените месеци. Избрахме рецепта, която е с намалено съдържание на лош холестерол, но за сметка на това е страшно вкусна.
При приготвянето на супата запазете кората на картофите, за да се покачат нивата на полезните фибри в ястието. Използвайте също пуешки бекон и сирене чедър, заради които супата ще стане невероятно ароматна.
Тъй като ястието неминуемо ще стане богато на въглехидрати, ви предлагаме да го сервирате със зелена салата.
Необходими продукти за 8 порции :
2 с.л. олио
2 нарязани глави лук
3 нарязани стръкчета целина
4 нарязани скилидки чесън
1 ч.л. нарязан пресен розмарин
250 гр пуешки бекон, нарязан на кубчета
1 кг картофи, нарязани на кубчета
500 гр нарязани броколи
1 ч.ч. прясно мляко
черен пипер и сол на вкус
Затоплете олиото и после в него запържете лука и целината. Добавете чесъна и розмарина и оставете за още 2 минути на котлона.
Добавете бекона и изчакайте още 2-3 минути, като разбърквате. Изсипете картофите и броколите, покрийте цялата тази смес с вода и увеличете температурата.
След като супата заври, намалете котлона. Картофите трябва да се сварят добре, след което добавете сиренето. Разбъркайте, докато се разтопи, и сипете млякото, заедно с една чаша вода.
Оставете на огъня за още 10-15 минути и овкусете с черен пипер.
0 | 0 |