9 малко известни неща за кралското семейство, които вероятно не знаете

9 малко известни неща за кралското семейство, които вероятно не знаете

Членовете на кралското семейство имат свои малки тайни. Дори сватбените им обувки крият изненади. Малките подробности за кралските особи са толкова интересни за нас, че решихме да ги споделим с вас:

1. Принцеса Даяна е кръстена на друга лейди Даяна Спенсър от осемнадесети век

Имаше още една лейди Ди от осемнадесети век, която имала подобна съдба и също трябвало да се ожени за принца на Уелс. Вместо това тя била омъжена за лорд Джон Ръсел, който по-късно става четвъртият херцог на Бедфорд. Тази лейди Даяна била "огледален образ" на живота на Даяна, и тя починала на 25-годишна възраст.

2. Кралицата носи един и същ лак за нокти, който струва само 11 долара

Кралица Елизабет носи лак за нокти Essie от 1989 г. Той струва само £7,99 ($ 11,00) и напълно задоволява вкуса й, защото "класическият бледорозов лак е украсен с фин, прозрачен завършек".

Кейт Мидълтън също използва продуктите на Essie и показва, че да бъдеш стилен не означава непрекъснато да купуваш скъпи неща.

3. Принц Филип всъщност изобщо не беше британец

Въпреки че принц Филип е бил член на кралското семейство, той е роден в Гърция, в гръцко-датското кралско семейство, но когато е на 18 месеца, те са изгонени от страната.

След войната Филип получава разрешение да се ожени за Елизабет и изоставя гръцките и датските си титли.

4. Меган Маркъл трябваше да направи големи промени в начина си на живот след годежа си

Ако се ожените за член на кралско семейство, трябва да спазвате някои формалности и неписани правила. Меган Маркъл трябваше да изтрие всичките си акаунти в социалните мрежи след годежа си. Освен това тя вече не можеше да си прави селфита с фенове.

Нейният дрескод също трябваше да бъде по-строг. Например, тя не може да носи скъсани дънки или да се появява на публични места без чорапогащи, ако реши да носи пола. Освен това тя не може да се върне към актьорската си кариера.

5. Известно е, че коргитата на кралицата са малко обезпокоителни

Кралицата е любител на уелските корги Pembroke. Предполага се, че тя притежава над 30 кучета от тази порода и те не винаги са се държали като кралски особи. Веднъж един от тях нападнало Алфред Едж, гренадерска гвардия и стражар на двореца.

Тогава коргито забелязало полицай и "скочило в краката му и скъсало панталоните му".

6. Дъщерята на Меган и Хари е кръстена Лилибет, на Елизабет II

Псевдонимът Лилибет някога е принадлежал на кралица Елизабет, когато тя е била малка и не е можела да произнесе правилно собственото си име. Но името останало и близките роднини започнали да го използват.
Хари и Меган решили да дадат името на дъщеря си в чест на баба си.

7. Алтернативните имена на принц Уилям и принц Хари били Артър и Албърт

Както правят много родители, Даяна и Чарлз имали алтернативни имена за синовете си. Артър и Албърт били някои от тях, но Даяна не искала да ги използва.

Тези опции обаче станали средни имена. Пълното име на по-големия й син е Уилям Артър Филип Луис, а Хари е Хенри Чарлз Албърт Дейвид.

8. Хари и Меган се срещнали на среща на сляпо

Двамата били запознати от общ приятел, който им уредил среща на сляпо: "Бях изненадан, когато влязох в тази стая и я видях. Бях като: "Добре, добре, наистина ще трябва да подобря играта си!"

На втората среща Хари вече знаел, че това е нещо специално. И се оказа, че интуицията му подсказва правилните неща.

9. Принцеса Даяна имала тайно послание за Чарлз, написано върху подметките на сватбените й обувки

Сватбените обувки на Даяна били специални в много отношения. Първо, тя била 5’10 ″, точно на същия ръст като Чарлз, така че Даяна решила да носи обувки с ниски токчета, за да не изглежда по-висока от бъдещия си съпруг.

Второ, обувките имали повече от 500 пайети и 100 перли. Но те крият и някаква мистерия. На подметките на обувките тя имала нарисувани букви C и D с малко сърце, което символизира любовта й към Чарлз.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay