Кажи ни каква зодия си, за да ти кажем как да влезеш във форма - Част I

Секси фигура според хороскопа - Част I

Кажи ни каква зодия си, за да ти кажем как да влезеш във форма - Част I

Изпробването на най-различни диети се е превърнало за повечето жени в досадно ежедневие. Освен, че се затормозяваш в стриктното изпълнение на определен хранителен режим, резултатът никога не е успешен. Предлагаме ти едно подходящо решение на проблема – тук решаващ фактор заема рожденната ти дата и влиянието на Луната. В нумерологията земната спътница влияе на храносмилателната система и отговаря за водния баланс в организма. Неслучайно съществува т. нар Лунна диета. Намери своята зодия и виж на кои храни е добре да наблягаш и кои да избягваш. 

 

 

Овен (21 март – 19 април)

 

Представителите на тази зодия са сколнни често да страдат от мигрена или изобщо проблеми, свързани с напрежение в областта на главата. Правилното дишане е ключът за решаването на проблема. Цигареният дим е нещо, което определено трябва да избягваш. Малко лавандулово масло на пулсиращите точки по тялото ще облекчи болките на "овенската душа".

 

Хранене

 

Твоето тяло се нуждае от храна за мозъка : много риба, свежи боровинки и кисело мляко. За да развиваш успешно мисловната си дейност, закусвай с протеинови храни. За щастие овните имат бърз метаболизъм, така че поддържайки активен живот, няма да имаш никакви проблеми с теглото си.

 

Упражнения


Твоята зодия е може би най-енергичната от всички зодиакални знаци, но често си склонна да изразходиш цялата си енергия само в една посока. Не се впускай с рогата напред в изтощителни тренировки. Най-подходящи за теб са занимания за концентрация и гъвкавост на мускулите – йога упражнения, стречинг, медитация. 

 

 

Телец (20 април – 20 май)

 

Като най-чувствения знак в зодиака, телците изобщо не се притесняват от начина, по който изглеждат телата им, а най-присъщо за тях е да се наслаждават на удоволствията с гордост. Те могат да бъдат един добър пример за всички онези, които по един или друг начин пазят дълбоко в себе си душевни притеснения отношно външния си вид. Ако и ти си горда представителка на тази зодия е добре да знаеш, че твоето слабо място в здравословен аспект е областта на гърлото.

 

Хранене

 

Характерно за телците е, че си падат по месни и картофени ястия. Управлавани от Венера, жените телци трябва да наблягат на свежи плодове, задушени зеленчуци и ароматни супи. Джинджифил, черен пипер и лют червен пипер са твоите подправки.

 

Упражнения

 

Добре де - на всички ни е ясно, че не си падаш изобщо по движението. Събирането на тен, пиейки бананов шейк, са твоите далеч по-любими занимания. Важно е да намериш правилната мотивация, за да се отправиш към фитнес залата, защото е ясно, че сама няма да се наканиш. 

 

 

Близнаци (21 май – 20 юни)


Близнаците са навсякъде, правейки куп неща наведнъж. Те имат уязвима нервна система, затова за тях е добре да намалят темпото. Старай се да не забравяш това. Вдишвай дълбоко, за да успокоиш нервите си при стрес. Ти си уязвима в областта на белите дробове и е изключително вредно да поемаш замърсен въздух.

 

Хранене

 

При отварянето на нов ресторант сигурно половината част от посетителите ще са представители на този знак. Близнаците обичат да експериментират с храната и често са първи в дегостацията на нови кулинарни рецепти. С твърда храносмилателна система, те могат да издържат на доста пикантни предложения, но по-добре да не надценявате стомаха си. Избягвайте бялата рафинирана захар и намалете кафето.

 

Упражнения

 

Движението не е проблем за неуморните Близнаци. Тъй като постоянно бързаш за някъде, устремена да стигнеш винаги на време, едва ли имаш проблем с теглото. Подходящо за теб е бързото ходене или тичането в парка – нищо ново нали?

 

 

Рак (21 юни – 22 юли)

 

Раците се стремят към комфорт и хармония на всяка цена. Те често посягат към храната като търсят в нея душевна утеха. Съветваме ви да излезете от рачешката си черупка и да се замислите - изобщо не е нужно да се тъпчете, за да се справите с даден проблем.

 

Хранене

 

С казаното дотук за този зодиакален знак става ясно, че не е толкова важно какво хапваш, отколкото в какво емоционално състояние го правиш.  Обстановката също е определящ фактор. Идеално за теб ще е ако с твоята половинка запалите ароматните свещи и се отдадете на домашноприготвена вечеря. Рибата е подходяща храна за този знак , а захарта е по-добре да се избягва.

 

Упражнения

 

Пилатес упражненията идеално пасват на личността на Рака. Те имат силно въздействие върху издръжливостта на тялото и неговата гъвкавост. За добър баланс между физическата и духовна сила, опитай се да посещаваш поне веднъж седмично такъв курс.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay