Една топла и вкусна супа може да помогне в много ситуации- когато имате махмулрук, когато сте настинали или просто не се чувствате добре, или когато просто ви се хапва нещо вкусно.
Тази супа се приготвя много лесно, богата е на вкусове и аромати и е чудесен вариант за вкусна зимна вечеря. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
1 глава лук
2 стръка целина
2 моркова
3 скилидки чесън
1 консерва нахут (около 500 грама)
2 дафинови листа
2 стръка пресен розмарин
4 ч. зеленчуков бульон
2 ч. вода
2 с.л. настъргана лимонова кора
150 грама паста по избор
3 с.л. мисо
червен пипер
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Добавете нарязания на ситно лук и го запържете за около 5 минути. Добавете нарязаните целина и моркови, овкусете със сол и черен пипер и запържете за още 5 минути.
Добавете чесъна, оставете за около минута, след което добавете изцедения нахут, дафиновите листа и розмарина.
Добавете бульона, водата и лимоновата кора. Оставете да заври, след което добавете пастата и гответе още 15- 20 минути. Когато пастата е в супа, добре е да бъде добре сварена, а не ал денте.
Свалете супата от котлона. Добавете около 1 чаша от бульона в купичка и в него разтворете мисото. Върнете го обратно в супата, добавете сол, черен пипер и червен пипер.
Накрая по желание можете да добавите пресен копър или магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |