Може ли веганството да ви помогне да свалите килограми?

Ето какво трябва да знаете

Може ли веганството да ви помогне да свалите килограми?

Вече знаем, че преминаването към веганство (отказването от всички животински продукти, включително месо, млечни продукти и риба) може да бъде полезно здравето, само ако е направено правилно. Благодарение на нискокалоричните хранителни вещества, които се съдържат в растителната храна, вие ще увеличите приема си на фибри. Но дали веганската диета ще ви помогне да свалите килограми?

Учените казват "да". Хората, които са вегани, имат по-добри резултати при свалянето на килограми, отколкото останалите хора. Те могат да свалят 5 килограма за кратко време, но разбира се има и други начини да свалите килограми, не е нужно да се отказвате от всичко животинско.

Ето ползите и вредите, за да можете да прецените сами:

Ползи

Отказването от храната от животински произход означава елиминиране на холестерола и много източници на наситени мазнини от менюто, което само по себе си означава здравословно тегло и нормален индекс на телесна маса.

Освен това в растителната храна има по-малко калории. Растителните храни имат много по-голяма концентрация на витамини и минерали. Също така тези храни имат голямо съдържание на вода, което означава, че ще бъдете сити, но няма  да приемате излишни калории.

Друг плюс на растителните храни е, че са богати на фибри. Фибрите регулират работата на храносмилателната система и са полезни. Можете да забравите за подуването на корема.

Яденето на повече плодове и зеленчуци регулира кръвната захар.

Вреди

Веганската диета може да ви помогне да свалите излишните килограми, но може и да причини увеличаване на килограмите, ако не сте внимателни.

Всеки, който планира да стане веган, трябва да се консултира с диетолог, за да се увери, че ще прави нещата по правилния начин.

Някои животински храни са с високо съдържание на важни хранителни вещества, които не можете да си набавите от растителните храни.

Получаването на достатъчно протеини е от ключово значение за поддържане на чистата мускулна маса и забързване на метаболизма ви, може да бъде особено трудна задача. Също така може да имате липса на витамин В12, желязо, калций и витамин D, всички от които се намират в животински продукти, и недостатъци като тези могат да причинят повишаване на теглото.

Планирането е изключително важно за добрите резултати.

Преминаването към веганска диета не е лошо, важното е да не стигате до крайности. Просто включете повече растителни храни в дневното си меню. Ако искате да бъдете веган, преходът трябва да стане постепенно.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay