Днес ще ви предложим един по-здравословен начин да приготвяте говеждото месо, както и нудлите. Със соев сос, говеждо и броколи, тези оризови нудли са много по-здравословни от купените.
Необходими продукти:
500 гр. нудли
1/3 ч. соев сос
3 скилидки чесън
сок от 2 лайма
1 ч. л. мед
3 с. л. сусамово масло
1 с. л. нишесте
300 гр. говеждо месо
1 голяма глава броколи
няколко гъби печурки, нарязани
Начин на приготвяне:
Сварете нудлите според указанията на опаковката. Изцедете водата и ги оставете настрана.
В една малка купа разбъркайте соевия сос, чесъна, сока от лайм, меда и сусамовото масло, след това разбъркайте с нишестето и оставете настрани.
В голям тиган, на средна температура, загрейте сусамово масло. Добавете месото и гответе около 10 минути. След това добавете броколите, гъбите и малко вода и гответе, докато продуктите омекнат.
Добавете тази смес при нудлите и разбъркайте добре.
Сервирайте!
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |