От колко порции плодове се нуждаете на ден?

От колко порции плодове се нуждаете на ден?
Pexels

Не е необходимо ежедневното ви меню да е супер педантично. Въпреки че проследяването на калориите или приема на макронутриенти може да е полезно за някои хора от време на време, то със сигурност не е необходимо за балансиран план за хранене.

Вместо това просто се опитайте да включите повече цели, естествени храни в храната си.

Пропускането на порция или две плодове и зеленчуци няма да отхвърли напълно вашата диета, но все пак може да е полезно да имате предвид конкретна хранителна цел. Тук ще намерите бърза информация за това колко плодове да приемате дневно и какво да правите, когато просто не можете да достигнете бенчмарка.

От колко порции плодове се нуждаете на ден?

Министерството на земеделието на САЩ посочва, че повечето хора трябва да консумират от пет до 13 порции плодове и зеленчуци всеки ден. Това се равнява на около два различни зеленчука и три плода.

Някои по-големи плодове (като папая, например) технически се броят за две порции в едно, докато други като ябълки се броят за една порция на цял плод. Така или иначе, не винаги е лесно да получите толкова много плодове в диетата си.

Ежедневното смути със сигурност може да ви помогне да вземете повече порции наведнъж, но има и друг начин да подкрепите диетата си, без да броите портокаловите резенчета на пръстите си: Вземете комплексна добавка от плодове и зеленчуци.

Много от тях идват под формата на прах, което всъщност е чудесно, защото можете да опаковате купища плодове, зеленчуци, пробиотици, фибри и много други.

Въпреки че не трябва да използвате тези добавки, за да замените цели порции плодове всеки ден, те със сигурност са здравословен избор, когато имате забързан график или просто не можете да получите всички три плода през деня.

Просто се уверете, че търсите висококачествена добавка, за да не пестите от хранителна стойност.

Хапването на три плода на ден е страхотна цел, но не винаги е постижима. За да сте сигурни, че няма да пропуснете ежедневните си хранителни вещества, помислете за добавяне на добавка с плодове и зеленчуци към вашата рутина, за да поддържате ежедневните си хранителни цели, независимо колко сте заети.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay