Полина Маринова е известна като председател на Българското вегетарианско общество. Нейната страст към сладкото обаче също й носи слава, както и вкусните сурови торти, които прави. Хората, най-вече жените, смятат че сладкишите са нещо вредно. Всяка хапка сладко после им тежи на съвестта, но десертите, които Полина приготвя, са здравословни, пълни с витамини, протеини, полезни мазнини и още много други важни за организма вещества.
Тези сладки изкушения осигуряват необходимата енергия на човек, пък и се приготвят бързо и лесно, така че ни грабнаха на мига! И след като споделихме с вас рецептата за "Малиново изкушение”, дойде реда и на останалите две.
Мини пайчета с манго и кокос
За блата:
2 1/2 чаши орехи
7-8 фурми
кокосово масло
За крема:
1 манго
1 банан
2 чаши кашу
1 чаша месо от кокос+ малко кокосови стърготини
1/4 чаша кокосово мляко
1/4 чаша кокосово масло
1/4 агаве нектар или мед
1 с.л. ванилия
За шоколадовия топинг:
1 чаша сурово какаово масло
1 ч.л. ванилия
3 с.л. кокосово масло
2 с.л. агаве нектар или мед
сурово какао
Накиснете ядките за 3-4 часа във вода и ги отцедете.
В кухненски робот смесете ядките с фурмите, докато се получи тесто. Прибавете и кокосовото масло.
Оформете кръгъл блат с радиус около 10см и с пръсти издигнете стените.
За да направите пълнежа, смесете всички съставки в блендер, докато се получи хомогенна смес.
Поставете пайчетата в хладилник или фризер, докато стегне. Украсете с парчета банан и манго. Шоколадовият топинг направете като предварително втечните какаовото масло (а при нужда и кокосовото) на водна баня. Добавете какаото, ванилията и сиропът от агаве, като разбърквате добре през цялото време. Оставете леко да се втвърди и залейте сладкишите
Плодов йогурт
1 чаша кашу
1/4 чаша лимонов сок
1/4 чаша нектар от агаве или мед
1/4 чаша кокосово масло
1 щипка ванилия
малини, натрошени сурови какаови зърна, кокос
Накиснете предварително кашуто за около 4ч във вода. После отцедете и смесете заедно с всички съставки в блендер, докато се получи фина смес. Изсипете в чаши и оставете в хладилника за няколко часа да стегне. Може да оставите и във фризера, така ще получите вкусен сладолед-йогурт.
Гарнирайте с плодове (малини, ягоди, боровинки и др). По желание поръсете с кокос и сурови какаови зърна или залейте с няколко блендирани плода.
18 | 0 |