8 трика за работещи дами, които нямат време за спорт

Внесете повече движение в работното си ежедневие

8 трика за работещи дами, които нямат време за спорт

Графикът на съвременната жена е повече от натоварен. Тя трябва да се справя с не една или две задачи едновременно. А постигането на баланс между личния и професионалния живот не е никак лесно начинание.

В този забързан ритъм на живот на работещата жена едва ли й остава много свободно време за спорт. Той обаче е изключително важен за поддържането на добро здраве.

Редица проучвания доказват, че дори 10-минутната физическа активност всеки ден влияе положително върху здравословното състояние.

Затова днес ви предлагаме списък от осем лесни трика, с които ще внесете спорта и движението в натовареното си ежедневие. Те не отнемат повече от 10-15 минути и могат спокойно да бъдат вместени в графика на усърдно работещото момиче.

1. Енергична сутрешна разходка

8 трика за работещи дами, които нямат време за спорт

В случай че не сте фен на сутрешното тичане, можете просто да си направите една разходка в квартала преди работа. Разковничето се крие в това, че трябва да вървите бързо и енергично. Така ще събудите сетивата и тялото си, подготвяйки се за дългия работен ден.

2. Скачане на място
Преди или пък след работа - 10-минутното скачане на едно място впоследствие дава изключителни резултати.

Например една жена, която тежи приблизително 68 кг, може да свали до 90 калории с това упражнение. Но трябва да го практикувате ако не всеки ден, то поне през ден.

3. Лицеви опори
10-20 лицеви опори отнемат не повече от две минути от деня ви. Можете спокойно да ги правите, докато готвите и чакате яденето да стане готово, или пък докато гледате телевизия.

4. Игри с децата

8 трика за работещи дами, които нямат време за спорт

Баскетбол, футбол или дори само подтичване след най-малкото ви дете, са идеален начин да се сплотите със семейството. Освен това ще спортувате заедно с тях, изгаряйки излишните калории в приятно прекарано време.

5. Упражнения с гири

8 трика за работещи дами, които нямат време за спорт

Сутрешна загрявка или няколко минути лек спорт преди лягане - упражненията с гири са идеален начин за отмора и оформяне на ръце.

6. Вървете пеш

8 трика за работещи дами, които нямат време за спорт

Заменете градския транспорт с ходене пеш до работа, стига разстоянието да не е много голямо, разбира се. Оставете автомобила вкъщи и правете кратки разходки до магазина. Ходенето пеш не е само спорт, а и естествен лек на лошото настроение.

7. Използвайте стълбите
Този трик отново е свързан с повече ходене пеш. Когато имате опцията да избирате между стълби и ескалатор, между стълби и асансьор, винаги се насочете към стълбите. Мързеливото изкачване по етажите няма да ви помогне за подобряване на физическото състояние.

И накрая нещо за майките с малки деца...

Докато бебето спи

8 трика за работещи дами, които нямат време за спорт

За майките, чието ежедневие е заето в грижите за децата, препоръчваме упражнения, които лесно можете да правите вкъщи. Вместо да стоите пред телевизора, смятайки че това е най-правилният начин за почивка, спортувайте на място.

Дори едно 5-минутно упражнение ще повдигне тонуса ви много повече, отколкото любимия ви сериал или музикално шоу. Можете да заложите на всякакви упражнения - тичане или скачане на място, коремни преси, лицеви опори…

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

21 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay