Йогата: Постигнете хармония отвътре и отвън

Много полезна за организма

Йогата: Постигнете хармония отвътре и отвън

Ако Ви се спортува, но не сте привърженичка на фитнеса, искате нещо разнообразно и раздвижено, то йогата е идеален вариант за Вас. Доста хора си мислят, че ще умрат от скука, докато я практикуват, но това изобщо не е така. Има много пози и разнообразни движения. Също така не е вярно, че е нужно да сте свръхпластични и богове в гимнастиката, за да се запишете на нея. Необходимо е само желание и прилежност. Резултатите ще дойдат после сами, защото ,освен всичко друго, тя е много полезна и се отразява благоприятно на тялото и на функциите му. 

Едно от най-големите й предимства пред другите спортове е, че спомага за това да станете по-гъвкав. Ако преди да започнете да се занимвате с нея, трудно сте се свивали, то след нея вече ще можете да правите все по-чудодейни форми с тялото си, и то без никакъв проблем. Също така целият Ви организъм ще е тонизиран и ще се чувствате доста по-леки и окрилени.

Ако имате проблеми с гърба, това също е доста добро решение. След няколко сеанса ще усетите как болките в него намаляват. Тя може да  помогне дори в много тежки случаи. 

Чрез нея правите масаж и на вътрешните си органи, а това дава и външно отражение. Знаем, че, ако се чувстваме добре отвътре, ще изглеждаме добре и отвън. 

Ако сте чувствате много стресирани и уморени напоследък, имате главоболие, или сте изпаданали в депресия, това е един страхотен начин да с справите с тези неща. След изморителен и натоварен ден в офиса, това е перфектното средство за отпускане. Хубавото на йогата е, че тя влияе еднакво добре, както на тялото, така и на ума и душата. Извисявате се на едно друго ниво и започвате да гледате на света през една друга призма. 

Ако пък сте натрупали малко килограми, то тя би Ви помогнала бързо да се сбогувате с тях. Също така ще сте изпълнени с енергия и крачката ви ще стане по-бодра. 

Множество са преимуществата на йогата! Възползвайте се от тях!

Автор: Теодора Георгиева

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay