В тази рецепта ще използваме една класическа комбинация - спанак и сирене. Необичайното използване на листата за лазаня прави любимата на мнозина филия хляб излишна и прекомерна.
Необходими продукти за 4 порции:
12 листа лазаня или друг вид паста
1 с. л. масло
1 с. л. зехтин
4 скилидки чесън, ситно нарязани
200 г спанак
100 г натурални маслини, нарязани на резенчета
200 г козе сирене, натрошено
сол и пипер на вкус
Необходими продукти:
Листата лазаня се сваряват за 3-4 мин. във вряща подсолена вода до ал денте.
В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът, слага се чесънът и се разбърква за няколко секунди. Добавят се спанакът, маслините и черен пипер на вкус и се размесва, докато спанакът леко завехне. Отстранява се от огъня, слага се сиренето и се смесва с останалите продукти, за да се затопли.
Листата лазаня се подреждат в чинии по 3, като между тях се слага от спаначената плънка.
5 | 0 |