Супер инструктор дава съвети за супер форма

Тренировката: кога, как, колко?

Персоналните инстурктори са съвсем обикновена порода хора, но имат необикновената способност да вдъхновяват другите за спортни постижения. Нещо повече: не си служат с магия, за да променят телата ви.

Разбира се, всеки фитнес експерт има своите малки тайни, а ето и какви съвети ще ви даде първият от тях:

Кой е той?

Боб Харпър е американски фитнес треньор и звезда в реалити състезанието "The Biggest Loser". Героите на въпросното шоу са хора с наднормено тегло, които имат за задача да влязат в добра физическа форма. Този, който успее да свали най-много килограми, печели голямата награда от 250 000 долара.

Основната цел на Харпър е да помогне на участниците да отслабнат и да им върне по този начин самочувствието и жаждата за живот. Ето как:

Посрещнете слънцето с тренировка: Това правило не важи само за ентусиастите, които практикуват йога. Сутрешната сесия е страхотен начин да подобрите мускулната си активност и да събудите тялото си, убеден е Харпър.

Нещо повече: изпълнявайте упражненията в бързо темпо, за да усилите сърдечния ритъм. 

Интервална тренивровка в тичането: За по-добри и по-бързи резулати добавете спринтове в равномерното бягане.

Пробвайте така: След като потичате 5 минути за загрявка, увеличете скоростта. Например, ако оценявате последната по десетобална скала, "включете" на осма или девета степен за 30 секунди. После намалете скоростта до "трета" и се възстановете от тичането за период от 3 минути.

Целта ви и е да достигнете около седем спринта за половин час.

Засищайте се с малко калории: В случай, че дребните порции не са ви любими, намерете храна, която съдържа минимален брой калории. От нея ще може да хапвате, колкото и когато ви се прииска.

В тази категория спадат повечето зеленчуци, някои риби и нетлъстите меса, така че имате сравнително богат избор.

Наспивайте се: Хората, които намират достатъчно време за сън, взимат по-добри решения в ежедневието си и по-успешно свалят килограми, смята Боб.

За това времето за възстановяване след физическо натоварване е важна част от програмата ви, не го пропускайте!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay