7 ежедневни навика, които тренират мозъка и го държат буден

Разберете как да поддържате ума си остър като бръснач

7 ежедневни навика, които тренират мозъка и го държат буден

Умът ни е даденост, която трябва да развиваме постоянно и да не спираме да ръчкаме и тормозим с различни начинания и задачи, за да го държим буден и остър. Учени са доказали, че можем да увеличим своите естествени природни дадености чрез различни ежедневни дейности.

Вие повишавате своя потенциал постоянно, с помощта на всички нови неща, които научавате. Новите умения и дейности правят мозъка по-бърз и по-добре работещ. Естествено, това не може да се случи за една нощ. Затова сега ви предлагаме 7 полезни навика, които ще направят ума ви по-остър и буден.

1. Четете вестници
Това е един от основните навици, които трябва да следвате, за да повишаване на интелигентността. Четенето развива мозъка както никое друго действие, а резултатите могат да бъдат забелязани почти мигновено. Поставете си за цел да прочитате по един вестник всеки ден. Това ще разшири вашия светоглед и общата ви култура.

2. Закусвайте
Редица проучвания показват, че децата, които хапват добре сутрин, се справят много по-добре в училище от тези, които не закусват. Това е така, защото мозъчните клетки се нуждаят от подхранване, за да функционират. Когато пропускате закуската, пропускате и така важното хранене на мозъка.

3. Спортувайте
Има един куп изследвания, които доказват, че спортът подобрява гъвкавостта на мисълта и увеличава продуктивността. Можете за започнете с нещо по-просто като дълги разходки или посещаване на близката фитнес зала. Спортът ще ви направи не само по-продуктивни, но и по-здрави физически.

7 ежедневни навика, които тренират мозъка и го държат буден

4. Прекарвайте време с мъдри хора
Обградете се с интелигентни хора, с които имате общи цели, мечи и идеали. Ще се учите взаимно един от друг и ще подклаждате своята креативност. По този начин около вас ще се случват по-интересни неща, а цялата информация, която ви залива, ще тренира мозъка ви.

5. Спете повече
Според проучване хората, които спят по-малко, се представят с 40% по-зле на тестове, отколкото хората, които обичат да си поспиват до по-късно. Дори и само час повече сън може да повиши доста вашите способности. Ако искате мозъкът ви да работи добре, то трябва да му осигурявате заслужена почивка.

6. Научете нов език
Хората, които знаят два или повече езика, се справят много по-добре с решаването на загадки и реденето на пъзели. Очевидно ученето на чужди езици упражнява ума и позволява на мозъка да разрешава по-бързо и по-лесно различни сложни задачи.

7. Свирете на музикален инструмен
Свиренето на някакъв инструмент ще събуди вашата креативност, а освен това развива аналитичните способности и помага при ученето на чужд език. И не само! Свиренето на музикален инструмент подобрява моторните функции на организма. Паметта ви ще стане по-силна, а и заниманието, с което постигате всичко това, ще ви донесе доста приятни емоции.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay