14 февруари е денят, в който честваме нежните чувства, любовта към виното и вкусните блюда. Ако довечера сте решили да отбелязвате Трифон Зарезан, менюто на масата е ясно – някое добро мезе и руйно вино. Ако обаче организирате романтична вечеря със специалния човек, ето какво съветват майсторите готвачи отвъд Океана.
Рей Сандлър, майстор готвач във водещ нюйоркски ресторант, обяснява, че тази година той и неговите колеги ще наблегнат на любовните стимуланти в блюдата, които "ще направят вечерята на двойките още по-страстна".
"Списъкът на тези храни не е сложен. Могат да бъдат сервирани на свещи, но най-важното е да бъдат подбрани правилните съставки", обяснява Сандлър.
По правило най-популярни за празничната вечеря са блюдата със стриди, съпроводени с шампанско или бели вина. При сервирането на стридите в никакъв случай не трябва да се пренебрегва и специалният сос от червен лук, лимон и балсамов оцет.
В списъка на афродизиачните ястия следват зелените аспержи с подправки във ванилиево-карамелен сос. "Това блюдо повишава настроението и придава особен блясък в очите", разкрива още кулинара.
На масата може да бъде сервирано сирене чедър, придружено с ледено изстуден ябълков сайдер. По мнението на ресторантьора комбинацията на тези два продукта ще придаде особена романтика на вечерта.
Друг неизменен афродизиак е черният шоколад, който може да бъде предложен за десерт. За подсилването на любовния градус Сандлър препоръчва и чай от женшен, зелени салати, скариди, авокадо, хайвер, печени миди, а също така печени банани със сладолед и манго.
5 | 1 |