Ето как да си приготвите вкусни италиански кюфтета:
Необходими продукти:
1 ч. галета
1/2 ч. мляко
500 гр. кайма
250 гр. свинско месо
250 гр. наденица
1 малка глава лук, нарязан на ситно
3 скилидки чесън, накълцан
1 ч. настърган пармезан
1/4 ч. нарязан магданоз
2 големи яйца, разбити
2 с. л. зехтин
1 буркан или консерва сос маринара
Начин на приготвяне:
В малка купа смесете галетата с млякото и оставете да престои около 15 минути, докато приготвяте другите продукти.
В голяма купа, с помощта на ръцете си, смесете каймата, месото, наденицата, лука и чесъна. Подправете със сол и черен пипер, след това добавете галетата, яйцата, пармезана и магданоза.
Омесете хубаво каймата и оформете кюфтетата.
В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Изпържете кюфтетата, докато придобият златист цвят и хрупкава коричка.
Извадете кюфтетата от тигана и изсипете излишната мазнина.
Сложете соса маринара, след което върнете кюфтетата обратно. Оставете да къкри 7-8 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 1 |