Сякаш само за два дни лятото категорично се настани по нашите ширини и няма как да не ви се прииска да си направите свежа салата и да я хапнете след топлия ден... Нашите приятели от сп. Меню предлагат интересно решение - да смесим плодовете със зеленчуците в името на нещо нетрадиционно, но много вкусно. Опитайте, приготвя се много бързо, а тайната на това лятно вълшебство е в температура - изстудете добре салатата преди да я поднсете.
Необходими продукти за 4 порции:
2 червени ябълки, нарязани на кубчета
2 стръка селъри, тънко нарязани
200 г ягоди, срязани на две
3 с. л. стафиди
4 с. л. нарязани орехи
4 листа зелена салата
за дресинга:
4 с. л. обезмаслено кисело мляко
2 с. л. листа мента, нарязани на ситно
2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Листата салата се слагат на дъното на купа. Отгоре се слагат ябълките, селърито, ягодите, стафидите и орехите.
2. Продуктите за дресинга се смесват. Салатата се залива и се охлажда до поднасянето.
1 | 0 |