Светът на Лора: Половин живот?

Епизод 20 от личната история на Лора

Светът на Лора: Половин живот?

Мислех този път да не започвам с уточнения и отговори на коментарите, но явно не ми се получава. Да разбирам ли, че в ролята на жертва, историята на последната година от живота ми е интересна, но в ролята на обществено приет "агресор" нещата отиват в друга посока? 


Е, мисля, че трябваше още от началото да е станало ясно, че аз не се приемам за потърпевша от обстоятелствата. Когато не ми харесват, се старая да ги променя, но като цяло – аз съм тази, която ги създава. 

Не стоя и не наблюдавам с интерес какво ще ми се случи. Случвам си го. Отдавна се научих, че не можеш да очакваш хората да те разбират, без да си обяснил себе си. И дори тогава е нужно да приемаш недоумението им.

Не можеш да очакваш другите да мислят като теб, нито да го изискваш от тях. Като цяло не е добре да "очакваш". Това носи огорчение. Глупаво е да вярваш на обещания. Ако нещо не се случи, значи има причина, дори някой да се е клел, че ще го направи. Животът ни поднася изненади и в интерес на собственото си спокойствие и щастие, не е добре да приемаме обещанията за даденост.

И така – аз не съм жертва – нито на бившия си съпруг, нито на развода си, нито на "похотливите желания" на мъжа, с когото съм сега.

От друга страна не се "занимавам" с женени мъже. Просто обичам един. 

И така – снощи бях на концерт на Графа. Надали бих отишла, ако не бяха децата, но по принцип харесвам българска музика и в частност някои от неговите парчета. Е, пях с пълно гърло "Не мога аз безкрайно да те обичам тайно. Крадена любов е половин живот..."

Нямаше как да не се замисля наистина ли е така. Още повече, че миналата седмица изкарахме два прекрасни и безметежни дни извън динамиката на "обикновените" ни животи. Та така – замислих се и някак вътрешно не можах да ги определя като "крадени". Може би, защото се случи така, че служебните ни ангажименти да съвпаднат, може би, защото не бяха планирани и никой не лишаваше близките си от присъствието си. Не знам. Досега не съм имала чувството, че взимам нещо, което се полага на друг. Това просто е нашето време. Онова, което се е случило да можем да споделим.

Със сигурност за това ми усещане допринася фактът, че той не лъже, за да е с мен. Не закъснява поради "служебни вечери", не ходи в "командировки", не лишава близките си от внимание. Може би е въпрос на късмет, че имаме плаващи работни графици, но от самото начало приоритетите са поставени и графиците на заниманията на децата споделени, за да може всеки да се съобразява с ангажиментите на другия.

И, докато в началото опитвах да сложа себе си на някакво паралелно ниво и да си създам облак допълнителна реалност в живота му, сега не е така. Аз не съм "другия" му живот. Съществувам в този по същия начин, по който той се намества в моето ежедневие.

Тъй като работата ми е свързана с контакти с много хора, смея да твърдя, че го виждам по-често отколкото една съпруга на пилот или моряк вижда мъжа, с когото има брак. По-забавното е, че разговорите и обедите, които сме споделили, са повече, отколкото тези с бившия ми съпруг в последните две години от брачния ни живот.

Все пак всичко е въпрос на гледна точка. Ако следвам конструкцията на стандартно философско есе, би следвало сега да предложа антитеза, която да показва всъщност, че всеки един миг, който съм имала с този мъж, е бил за сметка на време за семейството му.

Въпреки че животът има типичната структура "теза, антитеза и синтеза", предпочитам да го оставя да ми ги покаже сам. Може би трябва да приема годините на брака си като класическа теза, това, което ми се случва сега като антитеза и да очаквам сама да стигна до обобщения извод, който със сигурност ще ме изненада напълно. Предстои да видим.

Единственото, което мога да ви обещая е, че няма да ви разказвам целия си живот в очакване на синтезата. Но, както казах по-горе – не вярвайте на обещания. 

Прочетете още:

Уроци по живот
Уроци по любов
Разни върхове
Солено...
3/4 щастие
Мъжете са от Марс
Сърдитка
Когато мечтите се сбъдват
Кръговрати
Голямото преместване
Децата
Животът като терапия
Клиники, поликлиники и пропаганда
За връзките и хората
Пояснителен
Животът е прекрасен
Как се подарява щастие?
Четири развода и една голяма любов
Безбъдещно

Или станете част от Jenite.bg във фейсбук!

14 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



21
Не е посочен 18.11.2013|11:50
Тази статия не е "реклама" на поведение,а разказ за нещата от живота,които се случват всеки ден,навсякъде около нас и с нас самите......
20
Не е посочен 17.11.2013|01:17
Тези разкази, колкото и да не се харесват на по-голямата част от читателките са живата действителност в България. И каква според вас е причината? Вече хората не могат да живеят ЗАЕДНО! Защо? От ЕГОИЗЪМ! Защо обвиняват винаги жената, че разваляла семейството? А къде са мъжете в такива ситуации? Където им е по-удобно да живеят - при съпругата, докато Тя не събере кураж да ги изхвърли те стоят и я обвиняват, че тя е виновна за да и изневеряват и едва ли не нищо нередно не се случва! Лора този е поредния, но който търси намира- и ти ще намериш!
19
Не е посочен 16.11.2013|19:30
Аз проблеми нямам г-жо Деница Драгомирова. За щастие никога не съм хващала съпруга си в изневяра, нито аз съм му изневерявала. В случая не говорим за моя живот, който е доста добър всъщност. Приемам, че на всеки може да се случи да се поддаде на емоция, на нагон, на страст или както искате го наречете, но това поведение да се рекламира е безумно. Да преследваш щастие, съсипвайки нечий живот е голям грях. И не я разбирам Лора, как си позволява да прави това, от което тя толкова страда. Може би е вид психическо разстройство, или някакъв начин за отмъщение, но във всички случаи не е правилно.
18
Не е посочен 14.11.2013|13:20
Не знам, но поне не помислили как се чувстват децата и жената на този мъж, не приемам изневярата тя е предателство или обичаш и си отдаден до край или си казвате чао и това е!
17
Не е посочен 14.11.2013|13:20
От друга страна не се "занимавам" с женени мъже. Просто обичам един. Обаче той си има жена, а ти се занимаваш реално с него. Разбирам ако и той беше разведен, тогава вече да.
16
Не е посочен 14.11.2013|11:03
Не разбирам какъв е проблема на ,г-жа Станин? Според мен сте била в ситуация, в която съпругът Ви е кръшкал,Вие сте разбрала и сега се чувствате безкрайно наранена....но в крайна сметка ,разберете го, това е част от живота.....не виждам нищо лошо в това Лора да търси щастието си,всички ние го правим,всеки ден.....Вие също може да опитате
15
Не е посочен 14.11.2013|06:06
Тази история все повече заприличва на блудкава боза. Какво се опитва да ни убеди Лора? Колко е нормално и прекрасно да се развеждаме и да си имаме женени любовници? Или тя сама убеждава себе си, че цялата тази помия е красива? Ами НЕ Е! Това е падение, липса на всякакъв морал и ценности! На това ли ще учи децата си? Как да бъде уличница! Почва да става много гнусно и е крайно време рубриката да бъде спряна. Предлагам и края-Лора разведе човека, но в реалността,без игри на криеница, той се оказа скучен и безинтересен, затова тя се насочи към разбиване на ново семейство. Децата отидоха за отглеждане при злата мащеха, защото от разврат на Лора не й оставаше време за тях. Накрая завърши живота си с равносметка-провалени N броя семейства, съжаляваща се с N броя котки. Честито!
14
Не е посочен 13.11.2013|19:56
Чакам с нетърпение всяка нова история.....мисля,че няма жена,която да не е изпадала в подобни ситуации на определен етап от живота си. В тези истории намирам отговора на необясними въпроси,които съм си задавала.
13
Не е посочен 13.11.2013|18:01
Хайде стига с тази махленска философия, че си развалял семейството, всеки прави своите избори в живота и си носи последствията от тях, а най-голямата грешка е да си прекараш живота с човек, който вече не обичаш.
12
Не е посочен 13.11.2013|17:36
Според мен една жена в подобно положение винаги е пред дилемата - правилно ли е или не, пълноценна ли е връзката или не...
11
Не е посочен 13.11.2013|17:14
Всеки сам избира кръста си, лично аз никога не съм харесвала обсебващите отношения на женените, което често води до отегчение... Та и тази екстремна ситуация с половин живот и крадената любов, може пък да ви дава по-малко, но пък по-пълноценни мигове заедно.
10
Не е посочен 13.11.2013|16:43
Много харесвам стила и света на Лора ;)
9
Не е посочен 13.11.2013|16:40
Кой знае с какво въодушевление жените четат размислите и страстите на тази Лора .
8
Не е посочен 13.11.2013|16:35
Ох, този свят на Лора. Прекалено е маргинален !
7
Не е посочен 13.11.2013|16:11
Тя си знае какво прави с него! Не съдете! Да не ви се случи и на вас някой ден!
6
Не е посочен 13.11.2013|16:05
Аз мисля, че и двамата имат вина, но те си знаят, след като я обича и тя него, защо не се разведе и да я с нея?
5
Не е посочен 13.11.2013|15:55
А той какво прави с нея?! Защо ТОЙ си разваля семейството? Последните два разказа са малко объркани, но в крайна сметка, когато се замисли човек, са изпълнени с много смисъл и много истини.
4
Не е посочен 13.11.2013|15:47
Както обичам да казвам в подобни случаи-разни хора,разни идеали,най-важното е обаче човек да се чувства добре в кожата си,ако това е постигнато и всеки има своя глъдка щастие,без да наранява другия...тогава добре.
3
Не е посочен 13.11.2013|14:51
Всеки сам избира пътя, по който да върви, след като тази връзка ти носи щастие продължавай, само че аз не мога да възприема как обичаш един мъж и въпреки това преглъщаш факта, че си има друга и тя е жена му и си ляга вечер до него тя а не ти? Или не го обичаш или си много по-различна от мен, защото аз когато обичам не мога да деля.
2
Не е посочен 13.11.2013|14:42
Браво, голямо обяснение и след като не се занимава с женени мъже какво прави с този, разваля му семейството?
1
Не е посочен 13.11.2013|13:37
Лора, Лора....
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay