Добавки, които подсилват имунитета ни през зимата

Добавки, които подсилват имунитета ни през зимата
Canva

Досега се радвахме на високи температури, нетипични за декември и януари, но изглежда, че зимата се завръща с пълна сила. А това означава все по-голяма опасност от грипове и вируси. За щастие, имаме безброй възможности да подсилим имунитета си през студения сезон.

За да поддържаме силна имунна система през зимата и да се защитим от вируси и грип, е важно да поддържаме здравословен начин на живот и разнообразна, балансирана диета. В допълнение към това, следните витамини и минерали играят важна роля за подпомагане на имунната система:

Витамин C

Играе ключова роля в стимулирането на имунната система. Можете да го намерите в цитрусови плодове (като портокали и лимони), ягоди, киви, червена чушка и др.

Витамин D

Важен за здравето на костите и имунната система. Осигурява се от слънчевата светлина, но също така и от риба, масленки, яйца и обогатени продукти.

Цинк

Играе важна роля в борбата с инфекции и укрепването на имунната система. Можете да го намерите в червено месо, птиче месо, яйца, ядки и семена.

Пробиотици

Допринасят за здравето на червата и подпомагат имунната система. Намеряват се в кисело мляко, йогурт, кимчи и ферментирали продукти.

Ехинацея

Някои изследвания предлагат, че този растителен продукт може да помогне за намаляване на продължителността и тежестта на простуди и грип.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay