Съвети, с които наистина ще отслабнете

Три от най-разпространените митове, които вие ще трябва да забравите, когато започнете предизвикателството загуба на тегло

Съвети, с които наистина ще отслабнете

Всяка година милиони хора се занимават с онлайн и офлайн проучвания в опит да открият най-добрия начин за отслабване. Има купища полезна информация, която помага на хората да станат по-здрави. За съжаление обаче има и множество лоши идеи, които са опасно приети като факт. Те, разбира се, не могат да бъдат обхванати в една статия, но днес нашите колеги от Sportuvai.bg ще разнищят три от най-разпространените митове, които вие ще трябва да забравите, когато започнете предизвикателството загуба на тегло.

Вдигането на тежести не е толкова полезно, колкото кардиото

Съвети, с които наистина ще отслабнете
Повечето хора мислят, че за да смъкнат килограми ще трябва да стават в 6 сутринта и да правят обиколки на квартала в продължение на един час. Вярно е, че кардио упражненията ще изгорят повече калории по време на тренировката, но трябва да се обърне внимание и на дългосрочните планове. Знаете ли, че за всеки килограм мускули, които добавяте към тялото си, ще изгорите 6 калории повече на час? А това има значение в голяма степен за смъкването на тегло. Освен това мускулите определено изглеждат по-добре, отколкото вариантът "кожа и кости". Работата с тежести трябва да бъде част от ежедневието ви.

Въглехидратите са лоши за вас

Съвети, с които наистина ще отслабнете
Диетата на Аткинс е отчасти виновна за този мит. Множество хора поемат в тази посока и така митът се увековечава. А ето как всъщност стоят нещата: въглехидратите са важна част от дневния ви прием на хранителни вещества. Те са и един от основните източници на гориво и енергия за тялото. Освен това, наред с другите вещества, въглехидратите също така помагат и да се регулират нивата на захарта в клетките, на бактериите при разграждането на храната в стомаха, а и на тялото да абсорбира калция. Разбира се, ако приемате в твърде много, това ще бъде вредно, но премахването на въглехидратите от диетата напълно ще бъде също толкова вредно. Ще трябва да намерите здравословния баланс.

Здравословната храна е скъпа

Съвети, с които наистина ще отслабнете
Това е един от най-популярните митове. Някои хора просто държат на своето и не могат да приемат, че сметката със здравословни хранителни продукти може да е по-малка, отколкото тяхната. Как става така, че здравословната храна се оказва по-евтина? Когато знаете какво и колко точно купите. Зеленчуци, например, не е нужно да са пресни. Замразените зеленчуци съдържат също толкова много хранителни вещества и всъщност издържат по-дълго, отколкото пресните, който трябва да се изхвърлят след няколко дни. Същото важи и за консервираните плодове. Ако искате да пестите пари в дългосрочен вариант, имайте предвид това.

Когато искате да отслабнете ще трябва да съобразите всяка част от живота си с това. Пътуването към заветната цел е дълго, но можете да го направите и забавно, за да не се откажете и за да останете с новия си начин на живот.

Още любопитни съвети от Sportuvai.bg:

Здравословна закуска? Помислете пак

Кое е идеалното фитнес другарче


7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 09.10.2013|17:38
Здравословната храна е скъпа - не е вярно, това наистина е мит. плодовете и зеленчуци те не струват никак скъпо
8
Не е посочен 22.08.2013|16:59
За жените не фитнеса, а кардиото са най - важни..
7
Не е посочен 19.08.2013|14:34
Това са полезни съвети.
6
Не е посочен 19.08.2013|11:46
Повече движение и хранителен режим, за да нямаме проблеми с теглото.
5
Не е посочен 19.08.2013|11:32
Добре, ще ги имам предвид!
4
Не е посочен 19.08.2013|11:27
и воля . не е много сложно
3
Не е посочен 19.08.2013|11:10
здравословната храна е скъпа наистина.като съм на диета ми излиза доста скъпо
2
Не е посочен 19.08.2013|10:44
Повечко спорт и здравословна храна и всичко ще е наред!
1
Не е посочен 19.08.2013|09:57
Благодаря за полезните съвети .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay