Салата като никоя друга

28.07.2011 | 17:15 по статията работи: Станислава Добрева
Всички знаем, че изборът на салата за обяд или вечеря, е един от най-здравословните. Но понякога, само докато гледаме пълната с маруля купа, губим всякакъв апетит и желание за хранене. Предлагаме ви няколко разнообразни "салатни" идеи, които...

Nota bene!* Мъж в кухнята

28.07.2011 | 16:52 по статията работи: Марина Янева
От незапомнени времена домакинската работа се счита за "женска". Борбата за равенство между половете пък се основава именно на подобни обобщения, които натоварват дамите с безброй задължения, а от мъжете се очаква просто да си носят гордо...

Изпринти шоколада

27.07.2011 | 15:29 по статията работи: Цвете Тюлева
Феновете на шоколада скоро ще могат да се развихрят върху любимия си вкус. Трябва да благодарим на британските учен от университета в Ексетер, които са приели съвсем сериозно страстта на голяма част от човечеството към шоколада и са измислили 3D...

Салата с авокадо, моцарела и ягоди

26.07.2011 | 13:09 по статията работи: Цвете Тюлева
Многобройните фенове на авокадото всеки ден измислят нови комбинации, които да подчертаят превъзходния вкус на един от най-полезните плодове на планетата. Някои народи го консумират със захар, други предпочитат да го съчетават със сирена и...

Панирани миди със сос от крема сирене

25.07.2011 | 15:40 по статията работи: Цвете Тюлева
Макар името им да звучи малко стряскащо, те са изключително полезни и още повече - най-вкусни сред всички видове миди, и от сп. Меню ни уверяват, че си струва да внесете малко екзотика във всекидневието си, като приготвите тази лесна за изпълнение...

Море в черупка

22.07.2011 | 14:45 по статията работи: Людмил Хайдутов
Знаем колко обичате лятото, а с него на дневен ред идват и безброй много морски вкусотии. Кулинарите от cп. Меню споделят защо е добре често да хапваме миди и как да ги приготвяме възможно най-лесно и вкусно.Антропологическият постулат, че...

Испанската красавица

21.07.2011 | 10:00 по статията работи: Цвете Тюлева
В горещите летни дни жаждата за прохлада ни завладява непреодолимо и не ни остава нищо друго, освен да й се подчиним и да я последваме, съветват ни нашите кулинарни гидове от сп. Меню. Тогава на помощ идва студената супа във всичките й варианти....

Да си изкарваш сам хляба

20.07.2011 | 18:28 по статията работи: Станислава Добрева
Някога бабите ни сами са месили и изпичали хляба за многочленните си семейства, но това за много съвременни жени е само романтичен спомен от миналото и нещо като кошмар, ако трябва да бъде приложено в настоящето. Но вече не. Днес технологиите...

Джулия Чайлд – ненадминатата кулинарка

15.07.2011 | 10:00 по статията работи: Гергана Найденова  2
Перфектната домакиня? Е, не всички жени сме дарени с тази дарба, особено в кухнята и тази сутрин, докато се борех с тигана и яйцата, за да си направя омлет, яйцата някак се оказаха извън тигана. Тогава се сетих за сцената от филма "Джули и...

Вкусен туризъм!

13.07.2011 | 10:43 по статията работи: Десита Иванова  5
Седнали сте на стола. Завързани здраво с метална тел. Да. А пред вас - най-сочното и ароматно ястие на света чака да бъде опитано. Да се разтопи в небцето, да запълни с наслада сетивата, да остави своя вечен спомен. То чака, и чака, там...

Различно, ароматно и здравословно. Кимчи

05.07.2011 | 14:48 по статията работи: Руслана Русева  4
Няма да е пресилено, ако кажем, че кимчи е един от символите на Корея. Става въпрос за ястие, приготвено от ферментирали зеленчуци и много подправки. То може да се приготвя от различни видове зеленчуци, като ряпа и краставица например, но ние ще ви...

Футомаки със зеленчуци

02.07.2011 | 12:26 по статията работи: Цвете Тюлева
Тази рецепта за суши, както и още много други, може да намерите в новата книга на издателство Gourmet "Суши" от кулинарната поредица "За модерни хора". А за още и различни вдъхновения - разгледайте сайта на сп. Меню. Необходими...

Йероглифи на вкуса

28.06.2011 | 12:16 по статията работи: Кристина Николова
Предполагам, че при споменаването на японска кухня в съзнанието на всеки съвременен европеец или американец се появява суши. Това просто на вид ястие от сурова риба и ориз е завладяло много хора не само заради добрите си вкусови качества, но и...

Панакота със сос от рози

23.06.2011 | 12:40 по статията работи: Jenite.bg
Изключително фин и изискан десерт, който със сигурност ще достави наслада Изключително фин и изискан десерт, който със сигурност ще достави наслада на всичките ви сетива. Плътният сметанов вкус се съчетава превъзходно с нежния аромат на рози, за да...

Салата с риба тон, мушкато и маргаритки

21.06.2011 | 13:17 по статията работи: Цвете Тюлева
Вероятно сте опитвали не една и две салати с риба тон, но надали досега сте попадали на подобно съчетание, още повече че в случая става въпрос за великолепно филе, а не за консервирана риба. От сп. Меню ни уверяват: мушкатото придава леко кисел...

Електроуреди в ролята на музиканти

02.06.2011 | 15:30 по статията работи: Марина Янева  3
Инсталацията "Глупавият оркестър" на Майкъл Питърман изпълнява една по-различна симфония. Тъй като и музикантите, участващи в представлението, са доста нестандартни. Едновременно диригент и композитор, Майкъл е синхронизирал тракане, бръмчене...

Динозавърски яйца за малчугани

01.06.2011 | 11:25 по статията работи: Цвете Тюлева
Ето какво са ни приготвили по случай 1 юни нашите приятели от сп. Меню! "Джурасик парк", макар че е бая зловещичък, е сред любимите филми на по-младото поколение, вероятно и заради голямата доза хумор, присъстваща в него. За най-малките не е много...

Фалшиви спагети на фурна

28.05.2011 | 11:19 по статията работи: Цвете Тюлева
Изпитано и одобрено от сп. Меню, това е едно много ефектно ястие, което със сигурност ще ви изненада със сполучливото съчетание от вкусове. Освен апетитно, то е и диетично и напълно подходящо за настоящия сезон.Необходими продукти за 4 порции: 4 ч....

Плодови шишчета с шоколадово фондю

27.05.2011 | 12:30 по статията работи: Цвете Тюлева
Щастливата възможност да се радваме на изобилие от летни и екзотични плодове е в основата на тази рецепта на сп. Меню, в която пъстроцветните дарове на земята са обогатени с хрупкав карамел и нежен шоколадов сос. Необходими продукти за 4...

Зареждаща супа с кълнове

26.05.2011 | 12:21 по статията работи: Цвете Тюлева
Вчера ви разкрихме всички тайни на кълновете и се надяваме заедно с познавачите от сп. Меню да сме успели да ви убедим, че не са за пренебрегване. Днес ви предлагаме да опитате една вкусна вариация на тема зеленчукова супа, която ще ви даде...

Философия на кълновете

25.05.2011 | 15:29 по статията работи: Людмил Хайдутов
Винаги сте знаели, че кълновете са много полезни, но всъщност кое е онова, което ги прави незаменими? Нашите пътеводители в кулинарния свят и съветници по здравето сп. Меню дават яснота по случая с покълващите култури и техните мега полезни нови...

Училището за вкусове и аромати отвори страници

19.05.2011 | 14:47 по статията работи: Цвете Тюлева  9
Романът "Училище за вкусове и аромати” на американската писателка Ерика Бауърмайстър е вкусно четиво, предназначено за всички сетива - харесано и предлагано на  22 езика по света. Ето какво научихме за него от издателите - Гурме...

Цветна яйчна салата

19.05.2011 | 10:42 по статията работи: Jenite.bg
Поширането е един от най-привлекателните начини за приготвяне на яйца, не само заради вкуса и нежната текстура, които им придава, но и заради възможността да ги предреши в необичайни цветове. В тази рецепта на сп. Меню чаят и виното правят...

Треви с характер

12.05.2011 | 12:48 по статията работи: Цвете Тюлева
Какви ли зеленчуци са хапвали европейците преди откриването на Америка? Та нали най-популярните днес са дошли отвъд Атлантика чак след края на ХV век. Има отговор, разбира се. Освен зеле и моркови, лук и целина, някогашните европейци са си...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay