Паниран боб за секунди

31.01.2013 | 09:09 по статията работи: Марина Янева
Все повече разширяваме своя кулинарен кръгозор, благодарение на конкурса "Българска национална кухня” на Kulinar.bg. Четем и експериментираме всекидневно! Ето какво традиционно ястие си харесахме този път: Паниран боб.Необходими продукти1 ч.л....

Колко ще ни струва трапезата за Бъдни вечер?

24.12.2012 | 11:57 по статията работи: Деси Николова
Едно от най-големите притеснения, свързани с коледно-новогодишните празници, е опасението, че няма да ни стигнат парите за всички необходими ястия и подаръци. Особено, ако не сме взели т.нар. "13-а заплата". Хубавото е, че поне що се отнася до Бъдни...

Организирайте идеалната вечеря

27.11.2012 | 11:37 по статията работи: Марина Янева
Всеки мечтае за перфектната вечеря, но колко души наистина са я изпитали? Тя носи удоволствие на всички сетива. Нейните компоненти започват от масата и се пренасят в атмосферата на помещението, споделят колегите ни от Kulinar.bg. А те със сигурност...

Импровизирани "Болонезе"

21.10.2012 | 09:29 по статията работи: Василия Пейчева
Сос "Болонезе” - един от най-разпространените "приятели” на спагетите. Има много вариации на тема "Болонезе”, но каймата и доматеният сос остават неизменна част от вкусния сос. Ще ви представим една рецепта за импровизирани...

Вечеря в небето

27.08.2012 | 09:49 по статията работи: Марина Янева  15
Дубай отдавна е заел своето устойчиво място в съзнанието на хората по света. Това е градът на разкоша и шикозния живот. Най-луксозните хотели, бутици за дрехи и търговски центрове. Автомобилите са последен писък на индустрията, а ресторантите...

Бъдни вечер – ритуален правилник

24.12.2011 | 09:22 по статията работи: Веселина Маринова
Съвременни хора сме, но в дъното на душата си всеки има по-малка или по-голяма склонност към суеверие и религиозен мистицизъм. Затова и празник като Бъдни вечер, който у нас е свързан с богат ритуал, необичайно вкусна постна трапеза и куп...

Супа от тиква

04.11.2011 | 13:22 по статията работи: Марина Янева
В родното си Мексико тиквата е прилагана както в рецептите за десерти, така и в солени ястия, като предпочитанията клонят към вторите. Ще разберете защо, ако опитате тази ароматна супа. Необходими продукти за 4 порции: 500 г тиква, почистена...

Задължителните са точно десет

01.11.2011 | 09:51 по статията работи: Марина Янева  5
Изкушението да пълните гардероба си с пухкави, блестящи, двадесетсантиметрови обувки е непреодолимо, но и неразумно. Има много по-рационална стратегия за създаването на една достойна лична колекция от обувки. А така или иначе, след...

Крехко месо и сос

28.10.2011 | 14:30 по статията работи: Марина Янева
Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът е великолепен. ...

Екзотични хапки с гъши дроб

14.10.2011 | 09:44 по статията работи: Марина Янева
С това изискано парти предложение във френски стил можете да отбележите подобаващо предхождащата почивните дни вечер. В него ненадминатите вкусови качества на финия мус от гъши дроб се подчертават от хрупкав, приятно сладък ябълков чипс. ...

Пиле с калвадос

12.10.2011 | 09:56 по статията работи: Марина Янева
Poulet vallée d'Auge е класическо френско ястие, което позволява многобройни вариации, коя от коя по-вкусни. В тази фина рецепта, освен традиционните продукти, ще използвате и свежия аромат на лимона. Необходими продукти за 4...

Ако ще е салата, да е яйчена

08.10.2011 | 09:00 по статията работи: Десита Иванова
Имах колежка, която обожаваше да хапва яйчена салата. Тя ме научи да гледам на нея със същото уважение и наслада. Не към колежката, към салата. Днес с усмивка си спомням за тези времена, мислейки си че е време да привлека погледите ви към...

Балансиран вкус с чушки

07.10.2011 | 10:36 по статията работи: Марина Янева
Чушките, особено с махнати семки, осигуряват много празно пространство. Както повечето примерни домакини знаят, то може да бъде оползотворено по различни начини - с кайма, сирене, яйца, ориз. Ето и още една чудесна кулинарна възможност за...

Чушки, пиперки и родни капии

05.10.2011 | 09:24 по статията работи: Веселина Маринова
В България благословеното време в края на лятото и началото на есента мирише на печени чушки. И при все, че хората без съмнение имат различен вкус, не се е чуло още българин да твърди, че мрази тази миризма.  Напротив, ароматът на печени...

Тиквички, ала пълнени

30.09.2011 | 09:22 по статията работи: Марина Янева
Не, това не е някоя непозната и сложна рецепта, така че можете да я прочетете без притеснение. В нея става дума за класическите, домашно приготвени пълнени тиквички, идеални за бърз обяд или спешна вечеря.Необходими продукти за 4 порции:4 малки...

Бърза пица

28.09.2011 | 10:09 по статията работи: Марина Янева
Пригответе си пица по тази рецепта и само след 30 минути ще имате вкусен обяд с италиански аромати. Това може и да не е класическа пица, но със сигурност ще я харесате, а и ще си спестите доста време. Необходими продукти за 4 порции: за тестото: 2...

Рибени шишчета

26.09.2011 | 10:53 по статията работи: Марина Янева
Бялата риба се нуждае от съвсем кратка топлинна обработка, за да се запази сочна. Затова тези апетитни зеленчуково-рибни шишчета стават готови само за 30 минути -  перфектен вариант за лека и вкусна вечеря. Необходими продукти за 4...

Омлет със спаначен пълнеж

24.09.2011 | 09:35 по статията работи: Марина Янева
Още от деца, ние твърдим, че умеем да готвим. Обикновено уменията ни се простират до пържени яйца и варени картофи, но пак е нещо. Днес се връщаме в детството, поради липса на време, не умения. Омлетът съществува в разнообразни и апетитни...

Паста със спанак и козе сирене

22.09.2011 | 08:26 по статията работи: Марина Янева
В тази рецепта ще използваме една класическа комбинация - спанак и сирене. Необичайното използване на листата за лазаня прави любимата на мнозина филия хляб излишна и прекомерна. Необходими продукти за 4 порции: 12 листа лазаня или друг вид...

Класика в жанра. Пиле в сладко-кисел сос

20.09.2011 | 16:30 по статията работи: Марина Янева
Сгответе си едно от най-вкусните ястия в китайската кухня. Не забравяйте да си направите и ориз за гарнитура. За пилето в сладко-кисел сос ви трябват доста неща, но не се плашете.Необходими продукти: 1 килограм пилешки пържоли от бут или гърди,...

Рибно филе в кора

19.09.2011 | 13:43 по статията работи: Марина Янева
Рибата, изпечена в тесто, е едно традиционно българско ястие. Въпреки вълнуващия си вкус, това кулинарно явление като че ли е позабравено. Приготвя се само по празници, и то по-скоро на един специален - Никулден. Декември е далече и това е още...

Свинско с левурда

17.09.2011 | 15:46 по статията работи: Марина Янева
Пържените месца са един от най-вкусните варианти за вечеря на свещи и изобщо не се замисляме вредни ли са, или не. Вървят с бяло вино, по-конкретно – мускат. Приготвят се за секунди, а разбрахме и една тайна, която ще прибави екзотична...

Канелони с кайма

16.09.2011 | 09:03 по статията работи: Марина Янева
Италианската кухня ни е позната със своите вариации на тема "паста". Печените канелони имат особен вкус и се привлекателен раздел в готварското изкуство от Ботуша. Ако все още не сте опитвали да сготвите нещо подобно, ние ще ви дадем начален...

Спагети с патладжани, домати и маслини

10.09.2011 | 09:38 по статията работи: Марина Янева
Когато не ви се остава за дълго време край печката, спагетите са идеално решение на проблема. И тъй като те търпят всякакви сосове и добавки, за тази рецепта сме избрали съчетание от летни зеленчуци, маслини и една идея чесън за...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay