Ризотото, подобно на пастата, е създадено така, че да може да се готви с безкрайни комбинации от продукти. Тази рецепта предлага един засищащ и ароматен вариант с червено цвекло и орехи.Необходими продукти за 4 порции:300 г ориз арборио или друг...
При ризотото, също както при другата икона на знаменитата италианска кухня - пастата - всичко тръгва от един-единствен основен продукт. В случая – от ориза. Дали е просто специфичен метод за приготвяне на ориз или тип ястия с интересна история...
Необходими продукти за 4 порции:800 г тиква цигулка3 с. л. зехтин1 глава чесън, необелен4 глави червен лук, нарязан на четвъртини4 стръка розмарин1 ч. ч. сварен нахут или червен боб1 ч. ч. чери домати, по желание1...
В тази сезонна версия на известното провансалско ястие тиквичките са заменени от доста по-едрата си оранжева роднина, което леко премества вкусовия профил на рататуя към сладката гама. Ястието е перфектно решение за дните, посветени на пости....
По стечение на обстоятелствата в природата най-едрият и твърдокор плод-зеленчук, който земята ни ражда, е може би и най-полезният. Ако съдим по мнението на всички експерти, редовното похапване на считаната у нас за твърде обикновена, дори...
Своеобразната ни седмица, посветена отчасти на рибата, е на път да приключи. Смятаме, че избрахме достоен край за една иначе толкова полезна и вкусна поредица. Необходими продукти за 4 порции: 4 дребни скумрии
1 ч. л. кимион на зърна, 1...
Маринованата риба има силен и специфичен вкус, който в тази салата се балансира от плътните варива и запечените нотки на патладжана. Спокойно може да я комбинирате с любимото си вино, което автоматично я превръща в най-желаната вечеря. ...
Неприятните сезонни болести ни причакват зад всеки ъгъл. Телевизионният ефир е препълнен с реклами за лекарства, успокояващи симптоми на различни заболявания. Но няма по-добър имуностимулатор от природата. Затова, ако в момента сте здрави, има някои...
В родното си Мексико тиквата е прилагана както в рецептите за десерти, така и в солени ястия, като предпочитанията клонят към вторите. Ще разберете защо, ако опитате тази ароматна супа. Необходими продукти за 4 порции: 500 г тиква, почистена...
В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата. Необходими продукти за 4...
Въпреки слънчевите лъчи навън, времето, прекарано вкъщи, е твърде много, за да стоите без работа. Най-приятната част от домакинството е свързана с готвенето. И след като сте приготвили вкусна вечеря, е време да помислите и за достоен десерт....
Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът е великолепен. ...
В духа на тофуто, продължаваме с предложенията за полезно хапване. В тази рецепта изобилието от вкусове осигурява възможност за необикновено съчетание между тях. Необходими продукти за 4 порции:1 консерва гигантски боб, сварен12 дребни...
Кафяв ориз, тофу и много пресни зеленчуци. Тези изключително здравословни продукти, заедно с ядките и киселите краставички, са чудесни вкусови акценти на щедро полезния пай.Необходии продукти за 6 порции:1 ч. ч. кафяв ориз или дългозърнест...
Соевото сирене тофу доста скоро влезе в българските магазини, а оттам и в българските чинии. Всъщност светът извън Азия също се запозна с белезникавите блокчета не чак толкова отдавна. Учудващо е, че обикновен продукт за над един милиард...
С това изискано парти предложение във френски стил можете да отбележите подобаващо предхождащата почивните дни вечер. В него ненадминатите вкусови качества на финия мус от гъши дроб се подчертават от хрупкав, приятно сладък ябълков чипс. ...
Poulet vallée d'Auge е класическо френско ястие, което позволява многобройни вариации, коя от коя по-вкусни. В тази фина рецепта, освен традиционните продукти, ще използвате и свежия аромат на лимона. Необходими продукти за 4...
Имах колежка, която обожаваше да хапва яйчена салата. Тя ме научи да гледам на нея със същото уважение и наслада. Не към колежката, към салата. Днес с усмивка си спомням за тези времена, мислейки си че е време да привлека погледите ви към...
Чушките, особено с махнати семки, осигуряват много празно пространство. Както повечето примерни домакини знаят, то може да бъде оползотворено по различни начини - с кайма, сирене, яйца, ориз. Ето и още една чудесна кулинарна възможност за...
Има дни, в които определено сте гладни, но не ви се яде тежка храна. Мечтаете за нетипичен зеленчуков микс и сте далеч от мисълта да вечеряте нещо толкова банално като шопска или зелева салата. В такъв случай си пригответе тази рецепта от...
В България благословеното време в края на лятото и началото на есента мирише на печени чушки. И при все, че хората без съмнение имат различен вкус, не се е чуло още българин да твърди, че мрази тази миризма. Напротив, ароматът на печени...
Супата е идеално ястие за хладните есенни вечери. Сгрява ни, когато сме премръзнали и може да бъде невероятно полезна. Поне в нашата рецепта със сигурност е.Необходими продукти:лапад - 600 гкартофи - 2 брояморкови - 1 бройлук - 1 главабульон - 1...
Зелената чушка е съвсем обикновен зеленчук с типичен вкус. Останалите съставки на това семпло къри пък са със земни и сладки аромати. Смесването на двата вида продукти осигурява балансиран вкус на това лесно ястие.Необходими продукти за 4 порции:500...
В тази рецепта ще използваме една класическа комбинация - спанак и сирене. Необичайното използване на листата за лазаня прави любимата на мнозина филия хляб излишна и прекомерна. Необходими продукти за 4 порции: 12 листа лазаня или друг вид...