25.04.2024 | 18:00
Великденските празници са време за празнуване, събиране с любимите хора и наслаждаване на вкусни традиционни ястия. Но освен всичко останало - това е и време за забавление или поне можем да го превърнем в такова, докато приготвяме красиви яйца и невероятни вкусотии, от които всички ще си оближат...
Ето какво са ни приготвили по случай 1 юни нашите приятели от сп. Меню! "Джурасик парк", макар че е бая зловещичък, е сред любимите филми на по-младото поколение, вероятно и заради голямата доза хумор, присъстваща в него. За най-малките не е много...
Щастливата възможност да се радваме на изобилие от летни и екзотични плодове е в основата на тази рецепта на сп. Меню, в която пъстроцветните дарове на земята са обогатени с хрупкав карамел и нежен шоколадов сос. Необходими продукти за 4...
Вчера ви разкрихме всички тайни на кълновете и се надяваме заедно с познавачите от сп. Меню да сме успели да ви убедим, че не са за пренебрегване. Днес ви предлагаме да опитате една вкусна вариация на тема зеленчукова супа, която ще ви даде...
Винаги сте знаели, че кълновете са много полезни, но всъщност кое е онова, което ги прави незаменими? Нашите пътеводители в кулинарния свят и съветници по здравето сп. Меню дават яснота по случая с покълващите култури и техните мега полезни нови...
Романът "Училище за вкусове и аромати” на американската писателка Ерика Бауърмайстър е вкусно четиво, предназначено за всички сетива - харесано и предлагано на 22 езика по света. Ето какво научихме за него от издателите - Гурме...
19.05.2011 | 10:42
по статията работи: Jenite.bg
Поширането е един от най-привлекателните начини за приготвяне на яйца, не само заради вкуса и нежната текстура, които им придава, но и заради възможността да ги предреши в необичайни цветове. В тази рецепта на сп. Меню чаят и виното правят...
Отдавна е известно, че цветовете влияят върху настроението, психиката и здравето като цяло. Затова не е чудно, че цветът на храната също може да предизвика различни реакции в организма. И както всяко нещо и това си има своето обяснение, което се...
Сякаш само за два дни лятото категорично се настани по нашите ширини и няма как да не ви се прииска да си направите свежа салата и да я хапнете след топлия ден... Нашите приятели от сп. Меню предлагат интересно решение - да смесим плодовете със...
Какви ли зеленчуци са хапвали европейците преди откриването на Америка? Та нали най-популярните днес са дошли отвъд Атлантика чак след края на ХV век. Има отговор, разбира се. Освен зеле и моркови, лук и целина, някогашните европейци са си...
На кого могат да му омръзнат сладкишите? Не и на нас! Ако се присъединявате към групата на любителите на захарните изкушения, заедно със сп. Меню ви предлагаме да опитате едно неустоимо такова - пудинг, който изобилства от полезни и вкусни...
С началото на пролетта, края на великденските пости и необузданите пиршества по Гергьовден настъпва дългоочакваният момент, в който се приготвят вкусни ястия от крехко агнешко, дреболийки в масло и червен пипер, дроб сарма и всякакви...
Всяка шеста англичанка е тотално скарана с кулинарното изкуство, бие тревога таблоидът "Дейли мейл", а всяка втора си признава, че съпругът й е по-добър готвач от нея.
Кулинарният телевизионен канал Good Food поръча изследване, при което...
Eдно неустоимо предложение за любителите на рибата и тези, които са нетърпеливи да усетят вкуса на лятото: пълнена сьомга, приготвена по специална рецепта на сп.Меню. Наздраве!
Необходими продукти за 8 порции: 1 прясна цяла сьомга,...
Нека да е леко! Вижте какво ни предлагат кулинарните магьосници от сп. Меню за един приятен и вегетариански уикенд!Необходими продукти за 4 порции: 14 листа от зеле
1 ч. ч. киноа или ориз
1 ч. ч. сварен нахут
4 с. л....
Всъщност е все едно, когато става въпрос за хранителни продукти. Българското законодателство е възприело термина биологични продукти и това име се появява на етикетите им, но се използват и другите две названия, без да има разлики в значенията...
След натоварената празнична седмица вероятно и вие сте се почувствали по-тежки с поне няколко килограма, а тялото и духът имат нужда от малко почивка...хм, след почивката. Усещате го, нали? Заедно със сп. Меню ви предлагаме да сътворите една...
Ако става дума за хапване, може много да си говорим. Това ни е любимото занимание и сме много опитни. Разбираме от храни и как да ги ядем по най-добрия начин. Ефективно, така че нищо да не остава накрая.Оказва се обаче, че храната освен за...
Няма нищо по-хубаво от пълна къща и апетитно поднесена на масата храна - особено на слънчев пролетен обяд, каквито ще имаме много занапред. Ако постите или просто харесвате по-леките блюда - задължително опитайте предложение на сп. Меню за...
През уикендите обикновено се събуждаме късно, умираме от глад още със ставането и не знаем какво да хапнем - хем да е закуска, хем да е много засищаща и питателна, за да можем да издържим до късния обяд. Предлагаме ви една многа симпатично и...
Напоследък у нас забелязваме все по-силен интерес към чистата храна и природосъобразния начин на живот, и тотална мания по суровоядството, веганството и вегетарианството. Всъщност, те никак не са нова идея за човешката цивилизация. Първите...
Тази седмица пролетта ни изневери и отстъпи позиции пред позакъснелия сняг. Април доказа, че може да изненадва и колкото и да ни се иска да е топло и слънчево, май ще ни се наложи да почакаме поне още седмица. Но за да не губите тонуса си и...
Едно от най-любимите ми неща около великденските празници, освен традиционния козунак, разбира се, са курабиите. Тези, които ще ви предложим се правят лесно и изглеждат ефектно. Пропуснахме да кажем, че са адски вкусни!
Необходими...
На представянето на новата си готварска книга Ева Лонгория разкри, че е преодоляла стреса покрай развода си с Тони Паркър, като се отдала на любимото си хоби - готвенето.
"Цял живот съм готвила и кухнята винаги е била любимото ми...
Ароматни, пухкави, сочни - всички обичаме вкусните кроасани. Онези, топлите - които току що излизат от пекарната. И понеже няма нищо по-зареждащо от това да приготвим сами цяла тава вкусно удоволствие, а после да ги "унищожим" с огромна...