Преди десетина дни ви попитахме: "Защо мъжете в България се научиха да готвят?”. Ние изказахме плахи предположения, вие също имахте свое мнение по въпроса. Специално създадената страница събираше различните отговори - до един забавни и...
Тя е Ан Фам – усмихнатата виетнамка, отрасла в България. С удоволствие запознава българина (и всички желаещи) с кухнята на Виетнам. Координатор е на кулинарното училище Amuse Bouche и е водеща на тематични виетнамски вечери, чиято цел е да...
Защо мъжете в България се научиха да готвят? Ако имате отговор на този важен за jenite въпрос, можете да го споделите. И да спечелите уикенд за двама в Боровец!В случай че не сте съгласни с твърдението и смятате, че все още средностатистическият...
Петъчно си мечтаем само да се приберем на топло, да хапнем нещо и да се сгушим на дивана с книга в ръка и чаша вино в другата. Първата седмица на декември официално я посветихме на супата. За стоплянето ще ни помогне, освен любимото ни вино, и...
Този месец сме посветили на семейството, а какъв е най-устойчивият стереотип по тази тема? Че всяка жена трябва да бъде любяща съпруга, грижовна майка и старателна домакиня. Попитахме ви "Коя домакинска дейност ви е най-досадна”, защото бяхме...
Готвенето е истинско изкуство. Едно предизвикателство, което прилича на пътуване в света на кулинарните изкушения. Би могло да бъде успешно и ако тръгнете на своя глава, където ви видят очите. Ала друго си е да имате пътеводител под ръка - показва...
Досега свързвахме японската кухня единствено с приготвянето на любимото ни суши. Но това се промени. Вече словосъчетанието ще ни напомня и за изчистен, модерен дизайн на самото помещение - като този от примерите в нашата галерия. Японската кухня би...
Звездата от "Карибски пирати" Кийра Найтли е поела нов курс на своето развитие. Този път обаче няма да покорява актьорски висини, а кухненски такива.Актрисата, която наскоро се сгоди, е започнала да взима готварски уроци от своята майка. Вероятно е...
Бураниите са чудесни български ястия, които нямат нищо общо помежду си. Тази е с кисело зеле и ориз, но има такива с фасул, със спанак или пък с кисело мляко и печени чушки. Всъщност си приличат по това, че са много вкусни.Необходими продукти за 4...
Любовта минава през стомаха и, ако умеете да готвите, вече сте установили колко вярно е това твърдение. Но удовлетворението от готвенето зависи и от нагласите на вашия партньор. Небезизвестна истина е, че никоя жена не може да измести майката от...
Морковите произлизат от Афганистан. Първоначално те са били червени, жълти и бели на цвят, едва през XVII век холандците са селекционирали оранжевите. Те са отличен източник на витамин А и са естествено сладки зеленчуци. По-сладко от тях е...
Джули е американка от Тексас, която живее в Ню Йорк със съпруга си Ерик. Тя наближава 30-те години, все още няма деца, работи като секретарка и е принудена да прекарва дните и нощите си в малък неудобен апартамент в Лонг Айлънд.Джулия също е...
Празното пространство, предлагано от чушките, дава чудесни кулинарни възможности за използването му. Като балансираната комбинация на тофу, булгур и маслини от тази рецепта.
Необходими продукти за 4 порции:
4 едри чушки за пълнене
½...
Сармите са една от иконите на балканската кухня. "Сарма” е съществително от турския глагол sarmak, който означава "завивам на руло, свивам”. Обвивката на тези постни сарми с кисело зеле е традиционна, българска, но плънката...
Необходими продукти за 4 порции:800 г тиква цигулка3 с. л. зехтин1 глава чесън, необелен4 глави червен лук, нарязан на четвъртини4 стръка розмарин1 ч. ч. сварен нахут или червен боб1 ч. ч. чери домати, по желание1...
В тази сезонна версия на известното провансалско ястие тиквичките са заменени от доста по-едрата си оранжева роднина, което леко премества вкусовия профил на рататуя към сладката гама. Ястието е перфектно решение за дните, посветени на пости....
По стечение на обстоятелствата в природата най-едрият и твърдокор плод-зеленчук, който земята ни ражда, е може би и най-полезният. Ако съдим по мнението на всички експерти, редовното похапване на считаната у нас за твърде обикновена, дори...
Своеобразната ни седмица, посветена отчасти на рибата, е на път да приключи. Смятаме, че избрахме достоен край за една иначе толкова полезна и вкусна поредица. Необходими продукти за 4 порции: 4 дребни скумрии
1 ч. л. кимион на зърна, 1...
Маринованата риба има силен и специфичен вкус, който в тази салата се балансира от плътните варива и запечените нотки на патладжана. Спокойно може да я комбинирате с любимото си вино, което автоматично я превръща в най-желаната вечеря. ...
В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата. Необходими продукти за 4...
Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът е великолепен. ...
Кафяв ориз, тофу и много пресни зеленчуци. Тези изключително здравословни продукти, заедно с ядките и киселите краставички, са чудесни вкусови акценти на щедро полезния пай.Необходии продукти за 6 порции:1 ч. ч. кафяв ориз или дългозърнест...
Познаваме Кейт Мос във всякаква светлина, но може би най-малко някога сме си я представяли с престилка пред печката, готвейки. Лошото момиче на модата обаче бързо ни накара да я погледнем под друг ъгъл, споделяйки своите кулинарни тайни. Кейт...
С това изискано парти предложение във френски стил можете да отбележите подобаващо предхождащата почивните дни вечер. В него ненадминатите вкусови качества на финия мус от гъши дроб се подчертават от хрупкав, приятно сладък ябълков чипс. ...