Да отслабнем като Бионсе или Кейти Пери

20.05.2012 | 16:07 по статията работи: Марина Янева  5
Не подкрепяме драстичното отслабване, защото то е опасно и води след себе си редица негативни последици върху здравето на организма. Ала всяка от нас е попадала в ситуация, в която просто иска да свали качените изведнъж килограми, които влияят на...

Салата от "парашутчета" с пармезан

19.05.2012 | 10:04 по статията работи: Деси Николова
Като деца мнозина от нас са си правили импровизирана трапеза с кюфтета от кал и салати от глухарчета/жълтурчета. Но не всяка пораснала домакиня знае, че тези интересни представители на флората могат да се прилагат и в истинската кухня за...

Морковени кюфтенца за вегани

22.04.2012 | 14:07 по статията работи: Десита Иванова
За всички почитатели на морковите, тук ще споделим една чудесна рецепта със сладкия зеленчук, която изпробвахме съвсем скоро. Резултатът - малки, но много вкусни кюфтенца, които са подходящи за трапезата на всеки вегетарианец. Пък и не...

Бурания с праз

04.04.2012 | 12:10 по статията работи: Марина Янева
Бураниите са чудесни български ястия, които нямат нищо общо помежду си. Тази е с кисело зеле и ориз, но има такива с фасул, със спанак или пък с кисело мляко и печени чушки. Всъщност си приличат по това, че са много вкусни.Необходими продукти за 4...

Гъбена чорба с киселец

28.03.2012 | 13:58 по статията работи: Марина Янева
Супите с диви гъби са най-добрия завършек на едно старателно събиране от първо лице. Утолете глада след дългия ден в гората или просто консумирайте резултата от нечие чуждо събиране на гъби.Необходими продукти за 4 порции:1 с. л. сушени манатарки2...

Подробности около морковите

19.03.2012 | 09:56 по статията работи: Марина Янева
Морковите произлизат от Афганистан. Първоначално те са били червени, жълти и бели на цвят, едва през XVII век холандците са селекционирали оранжевите. Те са отличен източник на витамин А и са естествено сладки зеленчуци. По-сладко от тях е...

Зеленчуци с гъби в уок

02.03.2012 | 10:05 по статията работи: Марина Янева
Сигурно сте гледали сладкото филмче "Кунг-фу Панда", в което бащата на пандата всъщност бе гъсок, който прави супа от фиде. Всъщност това е традиционно източно ястие - азиатските нудъли са братовчеди на италианската паста. Ястието, което ви...

Закуска за красота

03.02.2012 | 09:17 по статията работи: Валентина Кожухарова
Запази закуската за себе си, дай обяда на приятеля си, а вечерята – на врага, гласи една народна поговорка. Въпреки че често я пропускаме, закуската е изключително важна за тонуса ни, а менюто сутрин се грижи за кожата ни по-добре от висш клас...

Във форма и след празниците

27.12.2011 | 16:54 по статията работи: Александра Тошева
Веселите поводи за празнуване се занизаха един през друг, типично по декемврийски. Преяждането се превърна в любима спортна дисциплина за маса на цялото семейство. Примамливо пищните трапези лесно стават ежедневие и неусетно от приказка на...

Онче, бонче, празнично бидонче

16.12.2011 | 09:26 по статията работи: Марина Янева
Кухнята е едно от местата, на което човек може да се усамоти. Да си приготви нещо вкусно, да го изяде, без никой друг да разбере. И тъй като в нашето бедно на кулинарни хоризонти общество съществуват десетки забранени ястия, е по-лесно да си...

Кускус с осем зеленчука

14.12.2011 | 09:47 по статията работи: Марина Янева
Всъщност оригиналната мароканска рецепта е със седем зеленчука и включва ряпа, зеле и тиква, така че настоящият сезон е доста неподходящ за приготвянето ѝ. А и комбинацията, която ви предлагаме, със сигурност е по-близка до българския вкус....

Твърдоглавият зеленчук

21.11.2011 | 10:07 по статията работи: Кристина Николова
Зелето е един от онези представители на флората, използвани за кулинарни цели, които не блестят с привлекателен вид или запомнящ се вкус, но без които трудно можем да си представим менюто си. Познато от древни времена, то отдавна се възприема като...

Пазителите на стройната фигура

18.11.2011 | 11:47 по статията работи: Валентина Кожухарова
Времето на гладуването в името на слабата фигура отдавна мина. Сега е модерно да хапваме каквото ни се иска, да не лишаваме организма си от нищо. В замяна той работи като по часовник, а ние не сваляме килограми с йо-йо ефект, дори напротив -...

За имунната система

08.11.2011 | 13:40 по статията работи: Марина Янева
Неприятните сезонни болести ни причакват зад всеки ъгъл. Телевизионният ефир е препълнен с реклами за лекарства, успокояващи симптоми на различни заболявания. Но няма по-добър имуностимулатор от природата. Затова, ако в момента сте здрави, има някои...

Модата, която става за ядене

28.10.2011 | 11:15 по статията работи: Валентина Кожухарова  26
Фотографът Фулвио Бонавиа отново изненадва почитателите на висшата мода и гастрономията с уникално по рода си творческо хрумване. Проектът "Food Dresses" (или "Рокли от храна") намира място на страниците на списание Garage, но се надяваме да...

Манатарска салата

06.10.2011 | 13:15 по статията работи: Марина Янева
Има дни, в които определено сте гладни, но не ви се яде тежка храна. Мечтаете за нетипичен зеленчуков микс и сте далеч от мисълта да вечеряте нещо толкова банално като шопска или зелева салата. В такъв случай си пригответе тази рецепта от...

Рибени шишчета

26.09.2011 | 10:53 по статията работи: Марина Янева
Бялата риба се нуждае от съвсем кратка топлинна обработка, за да се запази сочна. Затова тези апетитни зеленчуково-рибни шишчета стават готови само за 30 минути -  перфектен вариант за лека и вкусна вечеря. Необходими продукти за 4...

Зеленчуци за лице

14.09.2011 | 09:00 по статията работи: Десита Иванова
Заслепени от известните козметични продукти и техните звездни реклами, често забравяме, че всъщност едни от най-ефикасните продукти за хубава кожа се крият у нас. В кухнята, понякога и в хладилника. Това са зеленчуците, които помагат на кожата да...

Спагети с патладжани, домати и маслини

10.09.2011 | 09:38 по статията работи: Марина Янева
Когато не ви се остава за дълго време край печката, спагетите са идеално решение на проблема. И тъй като те търпят всякакви сосове и добавки, за тази рецепта сме избрали съчетание от летни зеленчуци, маслини и една идея чесън за...

Вегетарианска мусака

16.08.2011 | 14:28 по статията работи: Станислава Добрева
Почти няма човек, който да не обича мусака. Казват, че тайната е в заливката. Ние пък смятаме, че тайната е в приготвянето с желание и, може би, задължителната капчица любов. Ако не сте почитатели на каймата или месото въобще, предлагаме ви рецепта...

Спасете се от жегите!

12.07.2011 | 14:02 по статията работи: Марина Янева  3
Справянето с жегите може да ви се струва непосилна задача, но ние имаме спасение за вас. Става дума за особено приятното занимание, наречено "хранене". И по-точно нещата, които може да хапвате, за да се разхладите успешно и без...

Букет в супата

20.06.2011 | 13:04 по статията работи: Jenite.bg
След зимата, която винаги изглежда някак по-дълга, отколкото е нужно, земята ни поднася цял нов свят от аромати и ярки цветове, с които сякаш се извинява за студените и безцветни дни. Дърветата се раззеленяват и скоро навсякъде около нас се...

Изкушаваща плодово-зеленчукова салата

15.05.2011 | 12:54 по статията работи: Цвете Тюлева
Сякаш само за два дни лятото категорично се настани по нашите ширини и няма как да не ви се прииска да си направите свежа салата и да я хапнете след топлия ден... Нашите приятели от сп. Меню предлагат интересно решение - да смесим плодовете със...

Треви с характер

12.05.2011 | 12:48 по статията работи: Цвете Тюлева
Какви ли зеленчуци са хапвали европейците преди откриването на Америка? Та нали най-популярните днес са дошли отвъд Атлантика чак след края на ХV век. Има отговор, разбира се. Освен зеле и моркови, лук и целина, някогашните европейци са си...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay