Патладжани с топено сирене

17.11.2012 | 10:32 по статията работи: Станислава Добрева
Уикендът вече е тук, а това е чудесен повод да се развихрим в кухнята. Стига толкова консерви, сандвичи и аламинути. Днес ще сготвим ястие, което също не отнема много време и вече се нареди сред любимите ни гозби.Необходими продукти:600 гр...

Яхния е лесна вкусотия

08.11.2012 | 09:26 по статията работи: Василия Пейчева
Яхнията е едно от най-вусните ястия. Със зеленчуци, месо и сос, тя спада към семейството на манджите. Но е много питателна и вкусна, особено в студените дни. Затова ще ви предложим една рецепта за яхния с месо и картофки.Необходими продукти7-8...

Пълнени чушки със сирена

03.11.2012 | 09:49 по статията работи: Станислава Добрева
Колкото и да не ни харесва есента, не можем да отречем, че и тя има една-две добри страни. Освен красива цветна палитра, сезонът ни предлага богат избор от ароматни плодове и зеленчуци, с които предизвиква кулинарните ни умения. Днес решихме да...

Филе от риба под похлупак

25.10.2012 | 09:45 по статията работи: Василия Пейчева
Всички обичаме бързите и ефектни манджички, както и аламинутите. Затова се стараем да ви предлагаме винаги лесни и вкусни гозби. Но днес сме решили да ви покажем едно доста изискано и ароматно кулинарно решение. То е малко по-скъпичко, но пък си...

Импровизирани "Болонезе"

21.10.2012 | 09:29 по статията работи: Василия Пейчева
Сос "Болонезе” - един от най-разпространените "приятели” на спагетите. Има много вариации на тема "Болонезе”, но каймата и доматеният сос остават неизменна част от вкусния сос. Ще ви представим една рецепта за импровизирани...

Ориз с тиква

17.10.2012 | 12:36 по статията работи: Станислава Добрева
Есента трайно се настани у нас, а с нея дойдоха и по-хладните дни, пъстрите листа по улиците и тоталната смяна на гардероба. Ние обаче ще обърнем внимание на типичните за сезона плодове и зеленчуци. Или плодови зеленчуци, каквато е...

Вкусна мусака с ориз и домати

07.10.2012 | 10:17 по статията работи: Станислава Добрева
Трудно бихме повярвали, ако някой, роден и израснал по нашите ширини, ни заяви, че не обича мусака. В нашите очи тя е най-класическото българско ястие, наред с баницата, шкембе чорбата и ракията. Последното не е съвсем за ядене, но все пак попада в...

Пай с риба тон

06.09.2012 | 09:27 по статията работи: Станислава Добрева
В днешния прекрасен почивен ден решихме да си сготвим вкусен пай. Не е американски, но със сигурност е много вкусен. Нека голямото количество продукти не ви подвежда относно неговата сложност - гарантираме, че се приготвя много лесно и бързо.Готови...

Бързо и лесно ризото

02.09.2012 | 10:12 по статията работи: Василия Пейчева
Утре вечер ще се приберете късно от работа, а вкъщи няма нищо за ядене? Колко позната ситуация! Но сигурно няма да искате нито да поръчвате храна, нито да ядете нещо на крак. Обикновено в такива моменти омлетите или спагетите спасяват...

Венета си хапва шкембе чорба

19.08.2012 | 12:25 по статията работи: Валентина Кожухарова
Венета Райкова държи феновете на предаването ѝ "Горещо" непрекъснато да бъдат информирани относно лятната ѝ почивка. Водещата не пропуска възможност да сподели горещи снимки от ваканцията си на профила си във Facebook. Видяхме журналистката по...

Макароните прегръщат броколите

31.07.2012 | 12:01 по статията работи: Валентина Кожухарова
Пастата е едно от най-лесните и бързи ястия, които можем да си приготвим. Броколите, от друга страна, като че ли ни се струват пипкави за готвене, но в същото време са сред най-полезните за здравето зеленчуци. Богати са на витамините С, В5, В9 и...

Пълнени пилешки гърди със синьо сирене

27.06.2012 | 10:29 по статията работи: Марина Янева
Класическата комбинация от синьо сирене, орехи и сушени плодове разкрива изключително изкушаващо своите вкусови качества в присъствието на добре изпеченото и сочно пилешко месо.Необходими продукти за 4 порции100 г синьо сирене100 г меко масло2 с. л....

Щастието ухае на риган

11.06.2012 | 14:24 по статията работи: Марина Янева
Всяко растение, което се използва за подправка, освен роля в кулинарията, притежава и многобройни лечебни свойства. Риганът не прави изключение с благотворното си действие върху стомашно-чревния тракт и бронхите. Но доскоро у нас беше...

Къри с карфиол и червена леща

22.05.2012 | 11:52 по статията работи: Марина Янева
Къритата са ароматни и сочни ястия, чиито други предимства са лесното приготвяне и краткото време, което то отнема.Необходими продукти за 4 порции:    1 с.л. мадраско къри    1 ч.л. кимион на зърна    2...

Картофи със спанак на фурна

26.04.2012 | 10:48 по статията работи: Марина Янева
Семпло, хранително и ароматно, това ястие се приготвя лесно и е чудесен избор за бърз и неангажиращ обяд.Необходими продукти за 4 порции:800 г сварени картофа200 мл сметана 20%200 г почистен спанак100 г синьо сирене, настъргано100 г пармезан или 200...

Патладжани с праз и маслини

05.04.2012 | 13:25 по статията работи: Марина Янева
Остават още десет дни, докато приключат постите и отново включим месото в ежедневното си меню. Ето защо използваме по възможно най-добрия начин последните обеди, в които имаме оправдание да хапваме само и единствено зеленчуци.Необходими продукти за...

Сметаната сменя обкръжението си с лекота

29.02.2012 | 09:50 по статията работи: Елица Константинова
Какво би представлявал прочутият "Бьоф Строганов", ако към ситно нарязаните парченца говеждо месо не се добавя заквасена сметана? Или ако вишните в торта "Шварцвалд” не потъват в меката сметана, с която е намазан шоколадовият блат? В...

Банички с пиле и фъстъци

04.02.2012 | 10:17 по статията работи: Станислава Добрева
Дългоочакваният уикенд е тук, а ние сме готови да се отдадем на заслужена почивка. Тъй като не обичаме да спим по цял ден обаче, решихме да се поглезим, най-вече кулинарно.Традиционната българска баница е любимо ястие на малки и големи, а различните...

Постни пълнени чушки

30.11.2011 | 11:37 по статията работи: Марина Янева
Празното пространство, предлагано от чушките, дава чудесни кулинарни възможности за използването му. Като балансираната комбинация на тофу, булгур и маслини от тази рецепта. Необходими продукти за 4 порции: 4 едри чушки за пълнене ½...

Охлюви с ориз

17.11.2011 | 11:20 по статията работи: Марина Янева
Тази седмица разбрахме колко полезни могат да бъдат охлювите и взехме трудно решение. Няма да стоим на повърхността на темата, а ще се гмурнем, или по-скоро допълзим до същността на тяхната употреба. За да не говорим наизуст, се консултирахме...

Есенен рататуй

16.11.2011 | 12:47 по статията работи: Марина Янева
В тази сезонна версия на известното провансалско ястие тиквичките са заменени от доста по-едрата си оранжева роднина, което леко премества вкусовия профил на рататуя към сладката гама. Ястието е перфектно решение за дните, посветени на пости....

Мистър Кетчуп

26.10.2011 | 17:13 по статията работи: Марина Янева
Пица, паста, сандвичи или пържени картофи – всички тези храни имат своя партньор в живота – Мистър Кетчуп. И тъй като предложенията на пазара са със съмнително съдържание, ви предлагаме да си приготвите сами този вкусен сос. Необходими...

Пиле с калвадос

12.10.2011 | 09:56 по статията работи: Марина Янева
Poulet vallée d'Auge е класическо френско ястие, което позволява многобройни вариации, коя от коя по-вкусни. В тази фина рецепта, освен традиционните продукти, ще използвате и свежия аромат на лимона. Необходими продукти за 4...

Лапад - вкус и здраве

04.10.2011 | 13:58 по статията работи: Марина Янева
Супата е идеално ястие за хладните есенни вечери. Сгрява ни, когато сме премръзнали и може да бъде невероятно полезна. Поне в нашата рецепта със сигурност е.Необходими продукти:лапад - 600 гкартофи - 2 брояморкови - 1 бройлук - 1 главабульон - 1...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay