Ето защо не трябва да прекалявате с консумацията на яйца

13.04.2024 | 14:00
Яйцата са питателна храна, съдържаща висококачествен протеин, есенциални мастни киселини, витамини и минерали. Те обаче съдържат и холестерол, който може да допринесе за развитието на сърдечни заболявания, ако се консумират в големи количества. Препоръчителният дневен прием на яйца варира в...

Най-смахнатите резултати от игра с храната

28.10.2013 | 13:11 по статията работи: Елица Христова  10
Ако сте готови да приготвите най-големия бургер, няма смисъл да спирате дотам. Вижте само колко симпатично изглежда по-малкият му брат близнак!

Историята на "бедните рицари" от хляб

22.08.2013 | 11:40 по статията работи: Милена Димитрова
Любимите пържени филийки, по-известни като "френч тоуст", не идват от Франция. Всъщност популярната закуска датира много преди Франция да добие днешните си контури и привички в кухнята, пишат от Kulinar.bg.Фактът, че някой някога се е сетил да...

Рецепта за шакшука от семейство пътешественици

30.05.2013 | 09:10 по статията работи: Марина Янева  2
Спомняте ли си Яна, татко и мама от "Голямата маняна"? Ако все още не сте се запознали с тяхната невероятна приключенска история, направете го тук. Днес ще ви разкажем още съвсем мъничко за пътешествието на Васко, Ели и тяхната очарователна...

Любимите великденски традиции на jenite

09.05.2013 | 16:06 по статията работи: Гергана Няголова  2
Тази година великденските празници бяха по-приятни от всякога. Слънчево и топло време, както и цели 6 почивни дни. Което пък означава повече време със семейството и близките. Напълно в контекста на християнските ценности и добродетели.Именно в този...

Какво да приготвим от яйцата и козунака след Великден?

07.05.2013 | 15:27 по статията работи: Марина Янева
Винаги очакваме с особено нетърпение празниците, които свързваме със специални ястия. Великден се асоциира с варени яйца, каквито може би не консумираме в този вид много често и с пухкави козунаци, за чието приготвяне не намираме време през...

Великденските страсти на фолкаджийките

07.05.2013 | 10:25 по статията работи: 1  10
Покрай Великден и Гергьовден любими са картинките с малки пиленца, зайчета, агънца, козлета и т.н. Поп-фолк певиците пък обичат да поздравяват феновете си във Facebook със свои снимки, вместо с обикновени картички. Мария, например, сподели в мрежата...

15 креативни идеи за великденските яйца

01.05.2013 | 15:24 по статията работи: Станислава Добрева  30
Великден вече е съвсем близо, а утре е първият ден, в който, според обичая, се боядисват яйцата. Ако искате да разнообразите пъстрата си трапеза, предлагаме ви цели 15 начина да го направите. Започваме с великденски яйца, увити в шарена прежда.

Великден подрани у Антония Петрова

30.04.2013 | 13:19 по статията работи: Станислава Добрева  23
Великден подрани в дома на Мис България 2009 Антония Петрова. Семейството на скандалната моделка явно не си пада по традициите и е "изместило" празника с около седмица. Според обичая яйцата се боядисват на Велики четвъртък или Велика събота, но...

Идеи за закуска в леглото

06.04.2013 | 09:22 по статията работи: Марина Янева  20
Обожаваме уикендите, в които просто се излежаваме и правим... нищо! Е, за второто излъгахме - повече обичаме да изпием чаша ароматно кафе и да хапнем нещо апетитно, докато сме още в мързеливо състояние. Затова, по случай събота, сме ви приготвили...

Домашно тирамису за сладки усещания

21.02.2013 | 13:52 по статията работи: Живка Русанова
Има някои десерти, които си остават класика въпреки всичко. Същото важи и за сладкото изкушение тирамису. Едва ли има жена, която да му устои. Колегите от Kulinar.bg споделиха с нас своята рецепта за любимия десерт. Оказва се, че с малко търпение и...

Бисквитена торта със сурови яйца

11.02.2013 | 14:17 по статията работи: Живка Русанова
Какво е едно ядене без вкусен и сладък десерт? Непълноценно. Затова днес колегите от Kulinar.bg ни издадоха поредната си тайна. Този път става въпрос за бисквитена торта. Новото в случая е, че тя се прави със сурови яйца и силен миксер. Заслужава си...

Наричайте я солена торта

04.02.2013 | 13:14 по статията работи: Живка Русанова
Знаем колко е важно за една домакиня да се представи добре пред гостите си. Затова днес ви представяме оригинална идея за салата, която колегите от Kulinar.bg ни споделиха. Впрочем по-точно е тя да се нарече "солена торта". И имайте предвид, че...

Ароматен картофен огретен

28.01.2013 | 15:53 по статията работи: Гергана Няголова
Вкусната запеканка, направена от картофи, сирене и яйца, е любима на малки и големи. На мнозина рецептата се струва сложна и като "една от онези манджи, които само мама и баба могат да сготвят”. Всъщност приготовлението е изключително лесно и...

Нереалност в малки дози

12.12.2012 | 14:11 по статията работи: Живка Русанова  20
Тези снимки идват от Унгария. Авторката се казва Sarolta Ban и е известна със своя сюрреализъм. Тя комбинира съвсем обикновени предмети, но нереалността идва от странното им мащабиране. Клетката за птица е голяма колкото яйцата. Фотоапаратът става...

Седмица на супата: Арменска с кюфтета

08.12.2012 | 11:23 по статията работи: Марина Янева
По време на нашата Седмица на супата се опитваме да ви представим възможно най-различни рецепти. Под номер шест, или иначе казано, в събота, се пада тази Арменска супа с кюфтета.Необходими продукти500 гр. кайма200 гр. ориз1,5 л пилешки бульон120 мл...

Как ще забраним детските на децата?

01.09.2012 | 15:38 по статията работи: Деси Николова  25
За щастие, породилият се скандал накара генералния директор на руската телевизия да успокои аудиторията - статутът на "Ну, погоди!" няма да се променя, никой няма да цензурира или забранява филмчето. Изпълнението на закона ще се съсредоточи върху...

Златната приказка на Фаберже

30.05.2012 | 12:36 по статията работи: Деси Николова  10
Ако в реалния свят някога е съществувала кокошчица, която да "снася" истински скъпоценни яйца, то името на най-известната такава е Петер Карл Фаберже. Той е бил придворен бижутер на руския император Александър III и остава в историята като любимец...

Пàрено тесто за еклери и понички

29.05.2012 | 14:28 по статията работи: Марина Янева
Французите си приписват авторството на лекото пàрено тесто или, както те го наричат, pâte à choux, от което се получават пухкавите и въздушни еклери, профитероли и гужери. То е смес от вода, сол, мазнина, брашно и яйца, а ролята...

Късна великденска салата

15.04.2012 | 11:46 по статията работи: Деси Николова
Който си е измислил менюто за Великден - измислил. Вече няма време за чудене, минута е много, телефоните звънят, за да ни съобщят: "Христос Воскресе!" Поне част от празничния обяд трябва вече да е на масата, така че няма смисъл тепърва да ви...

Откога зайците снасят яйца?

15.04.2012 | 10:16 по статията работи: Деси Николова  10
"Христос Воскресе!" - продължаваме да си казваме на днешния празник. И докато го казваме, все по-често си разменяме изображения на зайци и пилета. Под различни форми. Нормално е - вече толкова години сме отворени към западната култура. Но ще бъде...

Кое е първо - яйцето или пълнежът?

13.04.2012 | 10:28 по статията работи: Деси Николова
Първо е яйцето, разбира се - този въпрос поне не е философски сложен. Но и сега не е моментът да умуваме за кокошките, яйцата, хората и маймуните. Време е да запретнем ръкави и да се ориентираме към подготовка на великденската трапеза. А яйцата са...

Яйчени кюфтета

23.03.2012 | 11:15 по статията работи: Валентина Кожухарова
Кюфтетата присъстват традиционно на българската трапеза. Някои не ги признават ако "не са расли на кокъл", но ние ги обичаме, направени от картофи, спанак, тиквички. Сега ви предлагаме да опитате една рецепта с яйца, която приятно изненада екипа ни,...

Макарони с орехи на фурна

22.03.2012 | 11:21 по статията работи: Валентина Кожухарова
Макароните са едно от онези изключително лесни и бързи ястия за приготвяне. Ако сте почитатели на италианската кухня, но искате да разнообразите менюто си, предлагаме ви едно решение по български. Добавете орехи към рецептата. Необходими...

Лапад - вкус и здраве

04.10.2011 | 13:58 по статията работи: Марина Янева
Супата е идеално ястие за хладните есенни вечери. Сгрява ни, когато сме премръзнали и може да бъде невероятно полезна. Поне в нашата рецепта със сигурност е.Необходими продукти:лапад - 600 гкартофи - 2 брояморкови - 1 бройлук - 1 главабульон - 1...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay